plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neporovnateľný koláč s višňami a kyslou smotanou: Tak JEDNODUCHÝ a tak chutný, že by som ho piekla aj každý deň!

Vynikajúci koláčik od autorky s pseudonymom Mamča Žabka.

Vyskúšala som ho už veľakrát a som pripravená piecť ho pokojne aj každý deň.

 

 

 

Potrebujeme:

4 vajcia

200 g práškového cukru

1 dcl oleja

1 dcl mlieka

200 g polohrubej múky

1 pr. do pečiva

2 pol. lyžice kakaa

Plnka:

250 g jemného termizovaneho tvarohu

2 kyslé smotany

250 ml šľahačky

cukor podľa chuti

Ďalej:

1 balík piškót

Višňový džem

300 g višní

Poleva:

200 g kyslej smotany

100 g čokolády na varenie

Postup:

Z uvedených surovín pripravíme cesto:

 

 

Najskôr vyšľaháme vajcia s cukrom do peny.

Pridáme olej, mlieko a premiešame.

Nakoniec vmiešame múku, kakao a prášok do pečiva.

Vymiešame jednotné cesto bez hrudiek:

Nalejeme na plech vymastený a vysypaný múkou, prípadne vyložený papierom na pečenie a upečieme.

Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 minút – treba sledovať.

Na vychladnuté cesto natrieme višňový džem.

Poukladáme piškóty trochu ďalej od seba, medzi to uložíme višne.

Na toto natrieme plnku, dáme schladit a na to natrieme polevu.

Plnka:

 

 

Tvaroh vymiešame s kyslou smotanou a cukrom.

Šľahačku vyšľaháme a vmiešame do tvarohovej zmesi.

Poleva:

 

 

 

Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a zmiešame s kyslou smotanou.

Natrieme na vrch koláča.

Môžeme podávať,.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes