Vynikajúci koláčik od autorky s pseudonymom Mamča Žabka.
Vyskúšala som ho už veľakrát a som pripravená piecť ho pokojne aj každý deň.
Potrebujeme:
4 vajcia
200 g práškového cukru
1 dcl oleja
1 dcl mlieka
200 g polohrubej múky
1 pr. do pečiva
2 pol. lyžice kakaa
Plnka:
250 g jemného termizovaneho tvarohu
2 kyslé smotany
250 ml šľahačky
cukor podľa chuti
Ďalej:
1 balík piškót
Višňový džem
300 g višní
Poleva:
200 g kyslej smotany
100 g čokolády na varenie
Postup:
Z uvedených surovín pripravíme cesto:
Najskôr vyšľaháme vajcia s cukrom do peny.
Pridáme olej, mlieko a premiešame.
Nakoniec vmiešame múku, kakao a prášok do pečiva.
Vymiešame jednotné cesto bez hrudiek:
Nalejeme na plech vymastený a vysypaný múkou, prípadne vyložený papierom na pečenie a upečieme.
Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 minút – treba sledovať.
Na vychladnuté cesto natrieme višňový džem.
Poukladáme piškóty trochu ďalej od seba, medzi to uložíme višne.
Na toto natrieme plnku, dáme schladit a na to natrieme polevu.
Plnka:
Tvaroh vymiešame s kyslou smotanou a cukrom.
Šľahačku vyšľaháme a vmiešame do tvarohovej zmesi.
Poleva:
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a zmiešame s kyslou smotanou.
Natrieme na vrch koláča.
Môžeme podávať,.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)