Najchutnejší koláč s tvarohovou náplňou: Zje sa skôr, ako ho naservírujem na stôl!

Lahodný tvarohový koláč vhodný na čajové posedenie s blízkymi.

Koláč je taký chutný a jemný, že si okamžite získa nielen vaše chuťové bunky, ale aj srdcia.

Lahodný tvarohový koláč podľa receptu z portálu retete-usoare.

Potrebujeme:

Na cesto:

450 g hladkej múky

...

200 g masla alebo margarínu

120 g kryštálového cukru

2 vajcia

1 ČL prášku do pečiva

1/2 ČL soli

Na plnku:

550 g tvarohu

štipku soli

200 g kryštálového cukru

2 vajcia

2 PL kyslej smotany

Postup:

Do hlbokej misy preosejeme múku.

Potom do misy na hrubom strúhadle nastrúhame maslo.

Pridáme prášok do pečiva a všetko dobre premiešame rukami.

Dávame pozor, aby nám neostali veľké hrudky masla.

Do samostatnej misy pridáme vajcia, cukor, soľ a vymiešame hladkú zmes.

Zmes prelejeme do misy a vymiesime cesto.

Malo by byť mäkké a nelepivé na rukách.

Cesto rozdelíme na dve časti (jednu väčšiu a druhú menšiu).

Väčšiu časť cesta vložíme do plastového vrecka a dáme na 1 hodinu do chladničky.

Pripravíme si plnku: do čistej misky pridáme tvaroh.

 

Pridáme cukor, soľ, vajcia, kyslú smotanu a všetky ingrediencie rozmixujeme tyčovým mixérom, kým nezískame hladký krém.

Pracovnú plochu posypeme múkou a položíme na ňu cesto.

Cesto tiež posypeme múkou a valčekom ho vyvaľkáme na obdĺžnik o niečo väčší ako naša forma na pečenie.

Formu vymastíme maslom a vystelieme papierom na pečenie.

Pomocou valčeka preložíme cesto na formu a opatrne vytvarujeme okraje.

Do formy nalejeme tvarohovú plnku a rovnomerne ju rozotrieme.

Potom vyberieme cesto z chladničky, na hrubom strúhadle ho nastrúhame na plnku a rozotrieme špachtľou.

Dezert pečieme v rúre predhriatej na 170°C 40-45 minút.

Po vybratí z rúry vyberieme koláč z formy a môžeme servírovať.

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay