plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dvojfarebný koláč s rumom a kávou: Ľahký, lahodný a svieži recept – rozvoniava celá kuchyňa!

Vynikajúci koláč dvoch farieb, ktorý si určite zamilujte aj vy. Recept nám poslala Monika Trogárová!

Potrebujeme:

Na cesto:

170 g hladkej múky

170 g cukru

4 vajcia

5 lyžíc vody

1 lyžička prášku do pečiva

Suroviny potrebné na krém:

250 g rozdrvených sušienok

150 g masla izbovej teploty

270 ml uvarenej kávy

150 g cukru

50 ml rum

25 g kakaového prášku

Suroviny potrebné na polevu:

100 g čokolády

50 g masla

Postup:

Na cesto oddelíme vajcia. Žĺtky dáme do misy a speníme ich spolu s cukrom.

Postupne za stáleho miešania pridávame vodu, preosiatu múku a prášok do pečiva.

Samostatne si bielky poriadne vyšľahajte a potom pomocou silikónovej špachtle, ľahkých pohybov zdola nahor zapracujeme do žĺtkovej zmesi.

Plech na pečenie vymastíme s maslom a nalejeme doň cesto.

Plech vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov Celzia a pečieme 20 minút.

Na krém zmiešame rozdrvené sušienky s uvarenou kávou.

Samostatne vyšľaháme maslo spolu s cukrom, rumom a kakaovým práškom. Potom do maslovej hmoty pridáme aj kávové sušienky.

Takto získaný krém natrieme po vychladnuté cesto.

Na polevu rozpustíme čokoládu v mikrovlnke spolu s maslom a rozmiešame dohladka.

Získanú polevu rovnomerne rozotrieme po torte, potom koláč vložíme do chladu, kým poleva úplne nestuhne.

Prajeme vám dobrú chuť! :)

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes