Vynikajúci koláč dvoch farieb, ktorý si určite zamilujte aj vy. Recept nám poslala Monika Trogárová!
Potrebujeme:
Na cesto:
170 g hladkej múky
170 g cukru
4 vajcia
5 lyžíc vody
1 lyžička prášku do pečiva
Suroviny potrebné na krém:
250 g rozdrvených sušienok
150 g masla izbovej teploty
270 ml uvarenej kávy
150 g cukru
50 ml rum
25 g kakaového prášku
Suroviny potrebné na polevu:
100 g čokolády
50 g masla
Postup:
Na cesto oddelíme vajcia. Žĺtky dáme do misy a speníme ich spolu s cukrom.
Postupne za stáleho miešania pridávame vodu, preosiatu múku a prášok do pečiva.
Samostatne si bielky poriadne vyšľahajte a potom pomocou silikónovej špachtle, ľahkých pohybov zdola nahor zapracujeme do žĺtkovej zmesi.
Plech na pečenie vymastíme s maslom a nalejeme doň cesto.
Plech vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov Celzia a pečieme 20 minút.
Na krém zmiešame rozdrvené sušienky s uvarenou kávou.
Samostatne vyšľaháme maslo spolu s cukrom, rumom a kakaovým práškom. Potom do maslovej hmoty pridáme aj kávové sušienky.
Takto získaný krém natrieme po vychladnuté cesto.
Na polevu rozpustíme čokoládu v mikrovlnke spolu s maslom a rozmiešame dohladka.
Získanú polevu rovnomerne rozotrieme po torte, potom koláč vložíme do chladu, kým poleva úplne nestuhne.
Prajeme vám dobrú chuť! :)