plny-hrniec_transparent_negativ.png

PREPADÁVANÝ koláč s pudingom a kyslou smotanou: Tento koláč je tak výborný, že ho robím každý víkend!

Vynikajúci koláč s kyslou smotanou a čokoládou. Je veľmi jednoduchý, rýchly a viete ho pripraviť zakaždým inak.

Môžete napríklad vynechať kakao v ceste a použiť čokoládový či ovocný puding.

K receptu ma inšpirovala pani Ivana Maršalová. :-)

 

 

Je to len na vás, výsledok je ale zakaždým fantastický.

Potrebujeme:

Cesto:

5 ks vajce

5 lyžíc kryštálový cukor

5 lyžíc polohrubá múka

2 lyžice kakao

5 lyžíc voda

5 lyžíc olej

1/2 bal. prášok do pečiva

Poznámka:

Ak chcete svetlé cesto, vynechajte kakao, ale pridajte viac múky, aby malo správnu konzistenciu

Puding:

700 ml mlieko

5 lyžíc kryštálový cukor

2 bal. vanilkový puding

Poznámka:

Ak pracujete so svetlým cestom, odporúčam zvoliť čokoládový puding

Vrch:

500 g kyslá smotana

3 lyžice práškový cukor

250 ml smotana na šľahanie

na posypanie čokoláda

Ďalej:

Ovocie podľa chuti (ja som použila broskyne z konzerv)

Postup:

Najskôr uvaríme vanilkový puding (pridáme cukor, ja pridávam 4- 5 lyžíc, ak máte radšej sladší, pokojne pridajte viac).

Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny.

Postupne pridáme olej a vodu.

 

 

Nakoniec už len vareškou primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.

Cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vystlali papierom, alebo vymastili maslom a vysypali múkou.

Lyžicou navrstvíme kôpky pudingu.

Dáme piecť.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 25 minút.

 

 

Po upečení koláč necháme poriadne vychladnúť.

Na vrch navrstvíme ovocie a smotanovú vrstvu.

Smotanová vrstva:

Smotanu na šľahanie vyšľaháme s cukrom do tuhej šľahačky.

Už len ručne primiešame kyslú smotanu.

 

 

Vrch ozdobíme čokoládou, alebo kakaom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes