Odkedy mi dala švagriná tento recept, pečiem doma skoro každý deň.
Do cesta môžete pridať ovocie, natrieť krémom, alebo upiecť ako bábovku či muffiny. Ja si ho neviem vynachváliť, recept nájdete aj na stránke napadovy.blog!
Potrebujeme:
4 vajcia
300 g hladkej múky
200 g cukru
150 ml minerálnej vody
50 ml oleja
25 g kakaového prášku
1 vrecko prášku do pečiva
1 lyžička citrónovej kôry
1 lyžička rumovej esencie
1 štipku soli
práškový cukor na ozdobu
Postup:
Začneme vystlaním plechu alebo formy papierom na pečenie a zapneme rúru na 180 stupňov Celzia.
V miske zmiešame vajcia so soľou – cukor pridávame postupne za stáleho miešania.
Šľaháme, kým zmes nezbeleje a cukor sa nerozpustí.
Potom postupne prilievame olej, minerálku.
Pri najmenších otáčkach mixéra zapracujeme múku preosiatu s práškom do pečiva.
Na koniec pridáme citrónovú kôru.
3/4 cesta dáme do pripraveného plechu a do zvyšného pridáme kakaový prášok, esenciu a dobre premiešame.
Hnedú hmotu navrstvíme na bielu a vidličkou zľahka premiešame.
Vytvoríme tak pekný mramorový vzor.
Plech vložíme do rúry.
Koláč pečieme 40 – 45 minút alebo kým sa piškóta neprepečie (závisí to od veľkosti plechu alebo formy).
Keď je piškóta hotová, vyberte ju z panvice, poprášte ju práškovým cukrom a nechajte vychladnúť.
Užite si výborný dezert.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)