Toto zatieni všetky ostatné dezerty: Koláč s medovým želé a ovocím – žiadne pečenie, výsledok ohúri každého pri stole!

Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

110 g sušienok

1 polievková lyžica + 2 lyžičky cukru

65 g masla

Ingrediencie na vrstvu peny

1 žĺtok

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 polievková lyžica + 2 lyžičky medu

1/4 šálky mlieka

40 gr. biela čokoláda

5 gr. želatína

1 polievková lyžica + 2 lyžičky voda

1/2 šálky smotany na šľahanie (od 33%)

Prísady do želé vrstvy:

3 lyžice cukru;

3 lyžice + 1 lyžička med

1 pohár vody

3 lyžice želatína + 1/2 pohára vody

1 polievková lyžica + 1 lyžička citrónová šťava

akékoľvek ovocie a bobule

Postup:

Sušienky zomeľte. Do rozpusteného masla pridajte cukor, premiešajte.

Nalejte rozpustené maslo a cukor do sušienok, premiešajte.

Na dno formy vymastenej olejom navrstvíte dajte drobivú zmes, uhlaďte (na uhladenie môžete použiť napríklad pohár).

Dajte do mrazničky na 30 minút.

Želatínu najskôr nechajte napučať vo vode.

Na oheň preložte zmes žĺtka, medu, mlieka – priveďte takmer do varu. Zmiešajte s napučanou želatínou.

Cez sitko prilejte zmes k čokoláde – miešaním rozpustite.

Smotanu na šľahanie vyšľahajte len na na 60% hustotu (nie do najhustšej peny, ale len do peny)

Pridajte takto pripravenú smotanu smotanu do žĺtkovej zmesi a ešte premiešajte. Asi 1/3 výslednej zmesi (peny) nechajte na ďalší krok.

Nalejte 2/3 do formy, preložte do mrazničky na 1 hodinu.

Medzitým si pripravte medovo – citrónové želé. Nechajte napučať želatínu. Zahrejte zmes vody, medu a cukru. Do horúcej zmesi pridajte citrónovú šťavu a napučanú želatínu, premiešajte.

Vezmite formu so sušienkovým základom. Nalejte na ňu 1/3 zvyšnej tekutej peny.

Na vrch dajte mrazenú penu z mrazničky do stredu.

Na okrajoch poukladajte kúsky ovocia a bobúľ. Nožom naznačte čiary, aby ste mohli ovocie pekne rozložiť po povrchu.

Ovocie a bobule rozdeľte na budúce porcie.

Zalejeme medovo-citrónovým želé. Odložte do chladničky na 3-4 hodiny.

Vyberte z formy pomocou horúceho uteráka. Nakrájajte.

Je to nielen veľmi krásne, ale aj chutné!

 

Témy:


Pridajte svoj komentár