Vynikajúci recept na rýchly a jednoduchý koláč, ktorý tromfne aj drahé zákusky z cukrárne. Recept je na klasický plech.
Potrebujeme:
Cesto:
4 vajcia
25 dkg cukru múčka
25 dkg polohrubej múky
1 dcl oleja
1 dcl vlažnej vody
1/2 prášku do pečiva
Krém:
Krém:
900 ml mlieka
2 bal. vanilkového pudingu
1 téglik kyslej smotany
Cukor podľa chuti
Poleva:
na polevu:
200 ml smotany na šľahanie
160 g čokolády
Postup:
Cesto: Všetko dajte do misky a poriadne vyšľahajte, vylejte na vymastený, múkou vysypaný plech a upečte ako klasickú piškótu. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút, ale je dobré riadiť sa svojou rúrou.
Medzitým si pripravíme krém. Z pudingových práškov, mlieka a cukru uvaríme puding. Necháme vychladnúť a následne vyšľaháme s kyslou smotanou – podľa chuti môžeme pridať ešte cukor.
Piškótu môžeme potrieť džemom. Krém navrstvíme na cesto a zalejeme čokoládovou polevou – pripravíme ju zo smotany na šľahanie v ktorej rozpustíme čokoládu. Nalejeme na vrch zákusku a necháme stuhnúť.
Koláč môžete ešte doladiť napríklad kolieskami banánov, alebo iným ovocím.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)