Úžasný koláč s kyslou smotanou, ktorý prekoná aj zákusky: Najlepší krémový dezert ku kávičke, má maximálny úspech!

Vynikajúci recept na rýchly a jednoduchý koláč, ktorý tromfne aj drahé zákusky z cukrárne. Recept je na klasický plech. 

Vynikajúci recept na rýchly a jednoduchý koláč, ktorý tromfne aj drahé zákusky z cukrárne. Recept je na klasický plech.

Potrebujeme:

Cesto:

4 vajcia

25 dkg cukru múčka

25 dkg polohrubej múky

1 dcl oleja

1 dcl vlažnej vody

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1/2 prášku do pečiva

Krém:

Krém:

900 ml mlieka

2 bal. vanilkového pudingu

1 téglik kyslej smotany

Cukor podľa chuti

Poleva:

na polevu:

200 ml smotany na šľahanie

160 g čokolády

Postup:

Cesto: Všetko dajte do misky a poriadne vyšľahajte, vylejte na vymastený, múkou vysypaný plech a upečte ako klasickú piškótu. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút, ale je dobré riadiť sa svojou rúrou.
Medzitým si pripravíme krém. Z pudingových práškov, mlieka a cukru uvaríme puding. Necháme vychladnúť a následne vyšľaháme s kyslou smotanou – podľa chuti môžeme pridať ešte cukor.
Piškótu môžeme potrieť džemom. Krém navrstvíme na cesto a zalejeme čokoládovou polevou – pripravíme ju zo smotany na šľahanie v ktorej rozpustíme čokoládu. Nalejeme na vrch zákusku a necháme stuhnúť.
Koláč môžete ešte doladiť napríklad kolieskami banánov, alebo iným ovocím.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)