Výborný koláčik, ktorý my podávame aj ako zákusok.
Je jednoduchý a výborný.
Tento krém používali aj vo veľmi dobrej cukrárni u nás v Košiciach, ide teda skutočne o veľkú lahôdku.
Potrebujeme:
Cesto:
1 balíček prášku do pečiva
100 g cukru
100 ml vody
200 ml oleja
2 lyžice kakaa
3 vajcia
150 g hladkej múky
Krém:
cukor
rum
2 tégliky kyslej smotany
2 tégliky nátierkového masla
1 – 2 tégliky smotany na šľahanie
Na ozdobu:
Horká čokoláda
Postup:
Vajcia si rozdelíme na bielky a žĺtky.
Pripravíme si jednoduché cesto.
Cukor vymiešame so žĺtkami do peny.
Pridáme olej a vodu – premiešame.
Pridáme aj preosiatu múku a prášok do pečiva.
Vymiešame jednotnú hmotu bez hrudiek.
V samostatnej miske si z bielkov ušľaháme sneh.
Následne ho ručne a opatrne zapracujeme do žĺtkovej zmesi.
Plech na pečenie si vyložíme papierom na pečenie, prípadne vymastíme a vysypeme múkou.
Cesto nalejeme na plech a rovnomerne rozotrieme.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov, kým cesto nie je upečené – otestujeme špáradlom.
Upečený korpus necháme vychladnúť.
Krém:
Kyslú smotanu si zľahka našľaháme s nátierkovým maslom.
Podľa chuti pridáme cukor, rum.
Jednu až dve smotany ušľaháme s vanilkovým cukrom a opatrne vmiešame do krému.
Krém natrieme na vychladený korpus a posypeme strúhanou čokoládou.
Podávame vychladne.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)