plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jednoduchý koláč s kyslou smotanou, ktorý prekoná aj ZÁKUSKY: Tento krém používajú aj profi cukrári – ohromný aj do tort!

Výborný koláčik, ktorý my podávame aj ako zákusok. Je jednoduchý a výborný - predlohu k tomuto receptu som si našla v recepte na youtube a upravila som si ho podľa vlastnej fantázie a toho, čo nám doma chutí. 

Výborný koláčik, ktorý my podávame aj ako zákusok. Je jednoduchý a výborný – predlohu k tomuto receptu som si našla v recepte na youtube a upravila som si ho podľa vlastnej fantázie a toho, čo nám doma chutí.

Potrebujeme:

Cesto:

1 balíček prášku do pečiva

100 g cukru

100 ml vody

200 ml oleja

2 lyžice kakaa

3 vajcia

150 g hladkej múky

Krém:

cukor, rum,

2 tégliky kyslej smotany

2 tégliky nátierkového masla

1 – 2 tégliky smotany na šľahanie

Na ozdobu:

200 ml smotany na šľahanie

200 g čokolády

Postup:

Vajcia si rozdelíme na bielky a žĺtky. Cukor, múku, preosiate kakao, prášok do pečiva, olej, vodu a žĺtky dôkladne zamiešame.

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka zapracujeme do základu cesta.

Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie, alebo do vymastenej misy a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov, kým cesto nie je upečené – otestujeme špáradlom.

 

Upečený korpus necháme vychladnúť.

Kyslú smotanu si zľahka našľaháme s nátierkovým maslom.

Podľa chuti pridáme cukor, rum.

Jednu až dve smotany ušľaháme s vanilkovým cukrom a opatrne vmiešame do krému.

Krém natrieme na vychladený korpus.

Na polevu si dáme na plameň smotanu, zohrejeme takmer až k bodu varu, zložíme z plameňa, pridáme čokoládu a rozmiešame.

Nalejeme na vrch dezertu.

Podávame vychladné.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Najlepšie recepty na dnes