Pripravte sa, že to bude váš NOVÝ obľúbený koláč: Úžasne jemný a krémový dezert z hrnčeka, plnka ukrytá priamo v ceste!

Výborný koláč ku kávičke, plnku nájdete v jeho vnútri a je naozaj fantastická!

Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

Náplň:

(objem šálky: 200 ml)

1a 1/2 šálky kondenzovaného mlieka (395 g)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 šálka sušeného mlieka (90 g)

1 šálka smotany na varenie – obsah tuku 17% (200 g)

100 g bielej čokolády

Prísady na cesto:

(objem šálky: 200 ml)

1 šálka mlieka (200 ml)

1/2 šálky rastlinného oleja (100 ml)

3 vajcia

1 šálka kr. cukru (160 g)

1 šálka kakaového prášku (90 g)

2 šálky pšeničnej hladkej múky (200 g)

1 polievková lyžica prášku do pečiva (14 g)

Prísady na polevu

(objem šálky: 200 ml)

1 šálka smotany na varenie – obsah tuku 17% (200 g)

250 g várovej čokolády

Postup:

Na náplň si zmiešame kondenzované mlieko a sušené mlieko.

Pridáme smotanu, nalámanú čokoládu a preložíme na plameň.

Varíme, kým nezsíkame jednotnú hladkú a hustú hmotu.

Na cesto si vymiešame vajcia s cukrom.

Pridáme mlieko, olej a premiešame.

Nakoniec pridáme aj kakao, preosiatu múku a prášok do pečiva.

Plech na pečenie 32×21 cm vymastíme maslom.

Nalejeme 1/2 cesta.

Na cesto navrstvíme pomocou lyžice náplň.

Zalejeme zvyškom cesta.

Dáme do vyhriatej rúre piecť na 35 minút pri 200 stupňoch.

Nakoniec si spolu rozpustíme všetky prísady na polevu a polejeme vrch koláča.

Necháme vychladnúť a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)