Výborný koláč ku kávičke, plnku nájdete v jeho vnútri a je naozaj fantastická!
Recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
Náplň:
(objem šálky: 200 ml)
1a 1/2 šálky kondenzovaného mlieka (395 g)
1 šálka sušeného mlieka (90 g)
1 šálka smotany na varenie – obsah tuku 17% (200 g)
100 g bielej čokolády
Prísady na cesto:
(objem šálky: 200 ml)
1 šálka mlieka (200 ml)
1/2 šálky rastlinného oleja (100 ml)
3 vajcia
1 šálka kr. cukru (160 g)
1 šálka kakaového prášku (90 g)
2 šálky pšeničnej hladkej múky (200 g)
1 polievková lyžica prášku do pečiva (14 g)
Prísady na polevu
(objem šálky: 200 ml)
1 šálka smotany na varenie – obsah tuku 17% (200 g)
250 g várovej čokolády
Postup:
Na náplň si zmiešame kondenzované mlieko a sušené mlieko.
Pridáme smotanu, nalámanú čokoládu a preložíme na plameň.
Varíme, kým nezsíkame jednotnú hladkú a hustú hmotu.
Na cesto si vymiešame vajcia s cukrom.
Pridáme mlieko, olej a premiešame.
Nakoniec pridáme aj kakao, preosiatu múku a prášok do pečiva.
Plech na pečenie 32×21 cm vymastíme maslom.
Nalejeme 1/2 cesta.
Na cesto navrstvíme pomocou lyžice náplň.
Zalejeme zvyškom cesta.
Dáme do vyhriatej rúre piecť na 35 minút pri 200 stupňoch.
Nakoniec si spolu rozpustíme všetky prísady na polevu a polejeme vrch koláča.
Necháme vychladnúť a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)