Koláč s kefírom „Čierny princ“: Moja voľba je lacná a jednoduchá!

Pripravte si doma náš jednoduchý a nadýchaný dezert a potešte svojich blízkych.

Je to obľúbený dezert môjho detstva, keďže nám ho mama pripravovala vo sviatočný čas.

 

 

Lahodný dezert pripravený podľa receptu z portálu souspark.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

250 g kefíru

2 vajcia

300 g hladkej múky

200 g kryštálového cukru

soľ

90 g cukru

40 g kakaa

1 ČL sódy bikarbóny

Na krém:

 

 

250 g kyslej smotany

350 g smotany na šľahanie

vanilín

150 g práškového cukru

(Všetky potraviny na varenie by mali mať izbovú teplotu). 

Postup:

Do misky pridáme vajcia, cukor, soľ, vanilku podľa chuti.

 

 

Vyšľaháme mixérom.

Nalejeme rozpustené, ale vychladené maslo a kefír.

Všetko spolu rozšľaháme.

 

 

Pridáme kakao, preosejeme múku so sódou a prešľaháme.

Formu na tortu vystelieme papierom na pečenie.

Nalejeme cesto.

 

 

Formu dáme do predhriatej rúry.

Pečieme na 179°C asi 1 hodinu.

Cesto necháme vychladnúť a vodorovne ho nakrájame na niekoľko častí.

 

 

Kyslú smotanu s cukrom vyšľaháme na krém.

Oddelene vyšľaháme smotanu.

 

 

Všetky suroviny spolu premiešame a vyšľaháme do hladka.

Krém nanesieme na jednotlivé časti cesta.

Potrieme vrch a boky.

Posypeme nastrúhanou čokoládou alebo kakaom.

 

 

Dezert vložíme na noc do chladničky.

Po vybratí z chladničky môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels