Koláč, ktorý budete robiť, kým sa neminú jablká! Nemusíte ani pripravovať CESTO…

Tento koláčik je malým zázrakom, pretože na jeho prípravu nie je potrebné vypracovať cesto. Všetky suroviny jednoducho nasypeme na plech a o niekoľko minút vyberieme z rúry voňavý domáci koláčik. Túto dobrotu zvládne skutočne každý!

Tento koláčik je malým zázrakom, pretože na jeho prípravu nie je potrebné vypracovať cesto.

Všetky suroviny jednoducho nasypeme na plech a o niekoľko minút vyberieme z rúry voňavý domáci koláčik.

Túto dobrotu zvládne skutočne každý!

 

 

...

Potrebujeme:

1 šálku krupice

1 šálku hladkej múky

1 šálku práškového cukru

1 bal. prášku do pečiva

1 kg strúhaných jabĺk

Škoricu – podľa chuti

Maslo a múku na vysypanie plechu

Maslo alebo margarín na vrch koláča (100-150 g)

Plech s rozmermi 20×30 cm

 

 

Poznámka:

v recepte bola použitá šálka s objemom 3dcl.

Môžete použiť aj iný objem, ale je dôležité, aby ste používali vždy tú istú šálku na odmeranie všetkých surovín.

Postup:

 

 

Vo väčšej miske zmiešame všetky sypké ingrediencie (múku, krupicu, cukor, prášok do pečiva).

Strúhané jablká zmiešame so škoricou (môžeme pridať aj vanilkovú cukor).

 

 

Plech na pečenie vymastíme a vysypeme múkou.

Na dno navrstvíme časť suchej zmesi – nie príliš hrubú vrstvu, ale zároveň dosť hrubá na to, aby cez ňu nebolo vidno dno plechu.

 

 

Na suchú zmes navrstvíme strúhané jablká aj so šťavou – jablká nežmýkame.

Na jablká opäť navrstvíme suchú zmes a opäť jablká.

Nakoniec zasypeme zvyškom sypkej zmesi a na vrch koláča nastrúhame maslo alebo margarín.

 

 

 

Poznámka:

podľa mojich skúseností je najlepšie sypkú zmes rozdeliť tak, aby bola stredná vrstva najhrubšia.

Ak je spodná vrstva príliš hrubá – koláčik môže byť suchý.

 

 

Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov približne 40 minút, alebo kým koláč nie je na povrchu zlatistý.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay