Žiadna rúra: Veľmi jemný a lahodný koláč s chuťou karamelu – zvládnete ho za 15 minút!

8132 0

Milujeme dezerty, ktoré obsahujú veľa smotany alebo náplne. Ak patríte aj vy k milovníkom nepečených krémových dezertov, určite vyskúšajte aj tento. Pripravuje sa veľmi rýchlo a jednoducho podľa návodu z youtube!

Potrebujeme:

500 g čokoládových sušienok

800 ml mlieka

7 žĺtkov

200 g kr. cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

4 lyžice hl. múky

2 lyžice kukuričného škrobu

150 g masla

4 banány

Karamelové kondenzované mlieko – na dekoráciu

Postup:

Pripravte krém: Žĺtky, cukor, múku a škrob rozmiešajte. Pridajte 100-200 ml mlieka a miešajte metličkou, až kým nebude zmes hladká.

Foto: youtube/Yana Fedorova Populárne video

Pridajte zvyšné mlieko, zmiešajte a preložte na plameň.

Foto: youtube/Yana Fedorova Populárne video

Krém varte na miernom ohni, až kým nezhustne a nezačnú sa objavovať bublinky.

Miešame, kým zmes nemá konzistenciu hustého pudingu.

Foto: youtube/Yana Fedorova Populárne video

Odstráňte krém z plameňa. Pridajte maslo. Rozmiešajte, až kým sa neroztopí a rovnomerne nerozmieša.

Foto: youtube/Yana Fedorova Populárne video

Nakrájajte banány na tenšie pláty.

Foto: youtube/Yana Fedorova Populárne video

Teraz len zostavte dezert: Namažte spodnú časť hlbokej misy trochou krému.

Foto: youtube/Yana Fedorova Populárne video

Uložte vrstvu sušienok, zakryte vrstvou krému.

Foto: youtube/Yana Fedorova Populárne video

Uložte vrstvu banánových plátkov. Prikryte ich krémom.

Foto: youtube/Yana Fedorova Populárne video

Opakujte predchádzajúce kroky, kým sa misa nenaplní alebo kým sa ingrediencie neminú.

Foto: youtube/Yana Fedorova Populárne video

Dezert zakryte potravinovou fóliou, vložte ju do chladničky na 8 hodín, vtedy bude dezert chutiť najlepšie – ak nemáte čas, nechajte aspoň hodinu.

Foto: youtube/Yana Fedorova Populárne video

Odstráňte potravinovú fóliu z povrchu koláča a ozdobte ju karamelovým kondenzovaným mliekom.

 

Témy:


Pridajte svoj komentár