Koláč „Rajské jablko“: Jemný, nadýchaný dezert vhodný k čaju!

Pripravte si doma jemný jablkový koláč, ktorý sa vám bude rozplývať v ústach.

Recept ma po vyskúšaní natoľko oslovil, že ho pripravujeme pri každej vhodnej príležitosti.

 

 

Jednoduchý a rýchly recept z portálu souspark na lahodný jablkový koláč.

...

Potrebujeme:

4 žĺtky

100 g kryštálového cukru

štipku soli

vanilín

380 g hladkej múky

1 balenie prášku do pečiva

200 g masla

150 g kyslej smotany

Na náplň:

6 jabĺk

1 ČL škorice

1 ČL kryštálového cukru

6 bielkov

1 PL citrónovej šťavy

120 g kryštálového cukru

30 g kukuričného škrobu

Postup:

Do misky preosejeme múku so soľou a cukrom.

Potom nastrúhame maslo.

Všetko spolu premiešame.

 

 

Pridáme prášok do pečiva, vanilkový cukor podľa chuti, žĺtky, smotanu.

Vypracujeme mäkké cesto.

Cesto rozdelíme na 2 časti.

Jednu časť vložíme na 40 minút do mrazničky.

 

 

Do misky pridáme bielky, cukor a vyšľaháme.

Po častiach pridávame cukor.

Vyšľaháme hladkú a hustú hmotu.

 

 

Formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie.

Vložíme do nej cesto a vytvarujeme boky.

Poukladáme plátky jabĺk, posypeme cukrom a škoricou.

Na vrch nalejeme vyšľahanú bielkovú hmotu.

Zarovnáme.

 

 

Pridáme druhú časť cesta a rozotrieme.

Koláč vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 20-30 minút pri teplote 180°C.

 

 

Po vychladnutí môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn