Poznáte Plombir? Úžasný koláč BEZ rúry, hotový za 15 minút: Môj obľúbený BLESKOVÝ dezert z kyslej smotany!

Pripravte si doma neskutočne chutný dezert podľa jednoduchého receptu.

Nadýchaná krémová pochúťka pobláznila všetkých u nás doma.

 

 

Lahodný koláč bez pečenia podľa receptu z portálu souspark.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

2 vajcia

150 g kryštálového cukru

vanilín

500 g tučnej kyslej smotany

3 PL kukuričného škrobu

50 g masla

Na cesto:

250 g hladkej múky

70 g kryštálového cukru

150 g masla

Postup:

Do misky preosejeme múku.

Pridáme nastrúhané maslo, cukor.

Zmiešame na mrveničku.

Zmes pridáme na suchú a rozpálenú panvicu.

Za stáleho miešania opekáme do zlatista.

Ide o to, aby sa rovnomerne prepiekla a neprihorela.

 

 

Do hrnca pridáme vajíčka, cukor, vanilkový cukor.

Vyšľaháme do hladka.

Pridáme škrob a premiešame metličkou.

 

 

Potom pridáme smotanu, hrniec položíme na sporák na malý oheň.

Za stáleho miešania varíme do zhustnutia.

(Ak nemáte kyslú smotanu, vezmite mlieko a uvarte klasický puding).

 

 

Do horúceho krému pridáme maslo.

Vymiešame dohladka a necháme vychladnúť.

Studenú smotanu môžeme ešte vyšľahať mixérom, kým nebude nadýchaná.

Potom získame veľmi jemnú vrstvu.

 

 

Vo forme vytvarujeme koláč, nasypeme vrstvu cesta, zľahka vtlačíme.

Natrieme krémom (najlepšie z vrecka alebo z cukrárskeho vrecka).

Poslednú vrstvu dáme cesto.

Formu prekryjeme a dáme na noc do chladničky.

A lahodný dezert môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pexels