Pripravte si doma neskutočne chutný dezert podľa jednoduchého receptu.
Nadýchaná krémová pochúťka pobláznila všetkých u nás doma.
Lahodný koláč bez pečenia podľa receptu z portálu souspark.
Potrebujeme:
2 vajcia
150 g kryštálového cukru
vanilín
500 g tučnej kyslej smotany
3 PL kukuričného škrobu
50 g masla
Na cesto:
250 g hladkej múky
70 g kryštálového cukru
150 g masla
Postup:
Do misky preosejeme múku.
Pridáme nastrúhané maslo, cukor.
Zmiešame na mrveničku.
Zmes pridáme na suchú a rozpálenú panvicu.
Za stáleho miešania opekáme do zlatista.
Ide o to, aby sa rovnomerne prepiekla a neprihorela.
Do hrnca pridáme vajíčka, cukor, vanilkový cukor.
Vyšľaháme do hladka.
Pridáme škrob a premiešame metličkou.
Potom pridáme smotanu, hrniec položíme na sporák na malý oheň.
Za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
(Ak nemáte kyslú smotanu, vezmite mlieko a uvarte klasický puding).
Do horúceho krému pridáme maslo.
Vymiešame dohladka a necháme vychladnúť.
Studenú smotanu môžeme ešte vyšľahať mixérom, kým nebude nadýchaná.
Potom získame veľmi jemnú vrstvu.
Vo forme vytvarujeme koláč, nasypeme vrstvu cesta, zľahka vtlačíme.
Natrieme krémom (najlepšie z vrecka alebo z cukrárskeho vrecka).
Poslednú vrstvu dáme cesto.
Formu prekryjeme a dáme na noc do chladničky.
A lahodný dezert môžeme servírovať.
Dobrú chuť!