LEN s 1 vajíčkom a 15 minútami: Jablkový koláč na panvici – rýchly a ľahký recept!

Vynikajúci a rýchly raňajkový koláčik z jabĺk a jemného cesta z kyslej smotany.

Našli sme ho pre vás na youtube a je vynikajúci!

Potrebujeme:

jablká – 2 ks

maslo – plátok

voda, 20 ml + citrónová šťava, 20 ml + škorica a kr. cukor, 20 g (na zaliatie jabĺk)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

kyslá smotana – 200 g

maslo – 50 g

múka hladká – 130 g.

Postup:

Na vyrovnanie chuti zvoľte sladké a kyslé jablko.

Nakrájajte na tenké plátky.

Na panvici roztopíme kúsok masla, vložíme plátky jablka, premiešame, zalejeme vodou a citrónovou šťavou, posypeme cukrom a škoricou.

Necháme niekoľko minút na panvici, kým plátky nie sú mäkké.

Vajíčko vymiešame s cukrom a vanilkou podľa chuti.

Pridáme zmäknuté maslo a kyslú smotanu, prešľaháme šľahačom.

Nasypeme preosiatu múku a cesto dobre premiešame.

Tip: ak je hmota veľmi hustá, prilejte 20 ml mlieka.

Cesto vylejeme na plátky jabĺk na panvici, prikryjeme pokrievkou a pečieme takto 12 minút na miernom ohni.

Koláč pomocou taniera obrátime a opekáme pár minút z druhej strany (skontrolujeme pomocou špáradla).

Voňavý a jemný koláč je hotový, podávajte ho vychladnutý.

Ak chcete, vyšľahajte nakoniec kyslú smotanu s práškovým cukrom a vrch koláča potrite týmto krémom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-).

Video návod nájdete TU.