Vynikajúci a rýchly raňajkový koláčik z jabĺk a jemného cesta z kyslej smotany.
Našli sme ho pre vás na youtube a je vynikajúci!
Potrebujeme:
jablká – 2 ks
maslo – plátok
voda, 20 ml + citrónová šťava, 20 ml + škorica a kr. cukor, 20 g (na zaliatie jabĺk)
kyslá smotana – 200 g
maslo – 50 g
múka hladká – 130 g.
Postup:
Na vyrovnanie chuti zvoľte sladké a kyslé jablko.
Nakrájajte na tenké plátky.
Na panvici roztopíme kúsok masla, vložíme plátky jablka, premiešame, zalejeme vodou a citrónovou šťavou, posypeme cukrom a škoricou.
Necháme niekoľko minút na panvici, kým plátky nie sú mäkké.
Vajíčko vymiešame s cukrom a vanilkou podľa chuti.
Pridáme zmäknuté maslo a kyslú smotanu, prešľaháme šľahačom.
Nasypeme preosiatu múku a cesto dobre premiešame.
Tip: ak je hmota veľmi hustá, prilejte 20 ml mlieka.
Cesto vylejeme na plátky jabĺk na panvici, prikryjeme pokrievkou a pečieme takto 12 minút na miernom ohni.
Koláč pomocou taniera obrátime a opekáme pár minút z druhej strany (skontrolujeme pomocou špáradla).
Voňavý a jemný koláč je hotový, podávajte ho vychladnutý.
Ak chcete, vyšľahajte nakoniec kyslú smotanu s práškovým cukrom a vrch koláča potrite týmto krémom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-).
Video návod nájdete TU.