Toto je absolútny kráľ všetkých veľkonočných dezertov: Úžasne nadýchaný bez gramu prášku do pečiva – tento dezert pobláznil internet!

Tento dezert si zamiluje každý – je plný čokolády a lahodného smotanového syra – neskutočne lahodný a nadýchaná aj bez prášku do pečiva. Vyskúšajte ho napríklad už túto Veľkú noc. Na slávnostnom stole bude najväčšou hviezdou.

Tento dezert si zamiluje každý – je plný lahodného smotanového syra – neskutočne lahodný a nadýchaná aj bez prášku do pečiva. Vyskúšajte ho napríklad už túto Veľkú noc. Na slávnostnom stole bude najväčšou hviezdou.

Potrebujeme:

130 ml mlieka

130 g kryštálového cukru

60 g hladkej múky

60 g gustina (kukuričného škrobu)

100 g smotanového syra (napr. mascarpone)

...

100 g masla

8 žĺtkov

10 väčších bielkov alebo 13 menších

Postup

V miske si oddelíme bielky a žĺtky. Bielky dáme do chladničky. Rúru nastavíme na 160 stupňov.

Vo vodnom kúpeli si rozpustíme maslo, pridáme krémový syr a mlieko – vymiešame jednotnú zmes. Zmes zložíme z vodného kúpeľa a opatrne vmiešame do žĺtkov. Do žĺtkovej zmesi primiešame aj preosiatu múku a škrob.

Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh – postupne doň pridávame cukor. Nakoniec po častiach vmiešame sneh do žĺtkovej hmoty. Formu na pečenie vystelieme papierom a navrstvíme do nej cesto. Formu vložíme do väčšej formy, do ktorej sme si naliali horúcu vodu. Pečieme vo vyhriatej rúre 25 minút.