Ak patríte k tým gazdinkám, ktoré si nevedia predstaviť víkend bez koláča, zbystrite pozornosť. Tento koláč dobyl svet! Jeho fantastická chuť si podmanila chuťové poháriky mnohých ľudí v rôznych krajinách a to je zárukou toho, že rozhodne stojí za to ho vyskúšať.
Potrebujeme:
Ingrediencie na prvý piškótový korpus:
6 vajec
200 g kryštálového cukru
4 PL vriacej vody
150 g múky
1 balenie prášku do pečiva
2 PL kakaa
Ingrediencie na druhý korpus:
5 vaječných bielkov
160 g kryštálového cukru
3 PL múky
pražené nesolené arašidy
Na prvý krém:
5 žĺtkov
200 g kryštálového cukru
300 g masla
Na druhý krém:
350 ml mlieka
1 balenie vanilkového pudingu (40 g)
3 PL kryštálového cukru
2 balenia vanilkového cukru
Pre polevu:
100 g mliečnej čokolády
25 g masla
2 PL mlieka
Postup:
Ako prvé si v mise vyšľaháme vajíčka s cukrom. Pridáme vriacu vodu a ďalej šľaháme. Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva. Následne metličkou vmiešame do cesta. Plech si vyložíme papierom na pečenie, vlejeme hmotu a pečieme v predhriatej rúre pri 180 stupňoch asi 30 minút.
Po upečení si korpus prekrojíme ostrým nožom na dve polovice. Jednu vložíme do vyššieho plechu. Pripravíme si prvý krém tak, že si najskôr vyšľaháme žĺtky s cukrom. Následne hmotu chvíľu miešame metličkou nad parou, kým trochu nezredne. Necháme vychladnúť. Zmäknuté nakrájané maslo si vyšľaháme mixérom a pridáme vychladnutú hmotu zo žĺtkov a cukru. Vyšľaháme spolu do kompaktnej hmoty.
Teraz sa pustíme do prípravy druhého krému. Do misy vlejeme mlieko, pridáme puding, cukor a vanilkový cukor. Zmiešame a varíme kým nezhustne. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí zmiešajte prvý krém s druhým. Rovnomerne natrieme na polovicu korpusu, ktorú sme si vložili na plech.
Je čas na prípravu druhého korpusu. Bielka si vyšľaháme s cukrom. Pridáme arašidy, múku a zmiešame spolu. Pripravíme si opäť hlbší plech, na ktorý sme si dali papier na pečenie a vylejeme naň túto hmotu. Vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme cca 25 minút.
Arašidový korpus po upečení necháme jemne vychladnúť a následne ním prikryjeme vrstvu krému, ktorú sme natreli na prvý korpus. Opäť navrstvíme krém a prikryjeme druhou časťou kakaového korpusu. Necháme odpočívať v chladničke.
Medzitým si pripravíme polevu. Do misky si nalámeme čokoládu, pridáme maslo a mlieko. Vložíme do mikrovlnnej rúry na 1 – 2 minúty. Polevu rozotrieme na vrch koláča a necháme v chladničke tuhnúť 6 hodín.
Videonávod nájdete TU