Fantastický koláč KRÁTER s pudingom a kyslou smotanou: Zbožňuje ho celá rodina!

Vynikajúci koláč so smotanou a pudingovým krémom, ktorý si zamiluje celá rodina. Vynikajúci recept zo stránky napadovy.blog.

Potrebujeme:

Cesto:

250 g polohrubá múka

1 bal. prášok do pečiva

2 lyžice kakao

100 ml olej

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 bal. vanilkový cukor

100 ml mlieko

5 ks vajce

250 g kryštálový cukor

Pudingový krém:

800 ml mlieko

4 bal. vanilkový cukor

2 bal. vanilkový puding

Smotanová poleva:

400 ml kyslá smotana

6 lyžíc práškový cukor

Postup:

Uvaríme puding z mlieka, vanilkého pudingového prášku a cukru. Necháme vychladnúť.

Cesto:

Vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, postupne pridávame vanilkový cukor, olej, mlieko, kakao a múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Vylejeme na plech s rozmermi 30 x 20 cm.

Na cesto lyžicou pokladieme kôpky vychladnutého pudingu.

Pre pestrosť môžeme použiť iný puding ako vanilkový, napr. pistáciový alebo jahodový. Takto pripravené cesto pečieme pri 180 stupňoch cca 30 – 40 minút.

Upečený koláč potrieme kyslou smotanou zmiešanou s cukrom a dáme ešte do rúry na cca 10 minút.

Upečený koláč necháme vychladnúť, môžeme posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!