plny-hrniec_transparent_negativ.png

Famózny koláč KRÁTER s pudingom a kyslou smotanou: Rýchly a ľahký recept!

Vynikajúci recept na koláčik s pudingom a krémom z kyslej smotany.

Ideálny koláčik ku kávičke, je jednoduchý a naozaj veĺmi chutný.

Ak chcete nové chute, neváhajte vyskúšať rôzne príchute pudingu, koláčik je zakaždým vynikajúci.

 

 

Potrebujeme:

Cesto:

250 g polohrubá múka

1 bal. prášok do pečiva

2 lyžice kakao

100 ml olej

1 bal. vanilkový cukor

100 ml mlieko

5 ks vajce

250 g kryštálový cukor

Pudingový krém:

800 ml mlieko

4 bal. vanilkový cukor

2 bal. vanilkový puding

Smotanová poleva:

400 ml kyslá smotana

6 lyžíc práškový cukor

Postup:

Najskôr si uvaríme puding:

 

 

Uvaríme ho klasicky z z mlieka, vanilkého pudingového prášku a cukru.

Necháme vychladnúť.

Odporúčam nechať chladnúť prikryté fóliou, aby sa na povrchu envytvorila koža.

Cesto:

Vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny.

 

 

Postupne pridávame vanilkový cukor, olej a mlieko.

Vmiešame aj kakao a múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.

 

 

Vylejeme na plech s rozmermi 30 x 20 cm.

Na cesto lyžicou pokladieme kôpky vychladnutého pudingu.

Pre pestrosť môžeme použiť iný puding ako vanilkový, napr. pistáciový alebo jahodový.

 

Takto pripravené cesto pečieme pri 180 stupňoch cca 30 – 40 minút.

Upečený koláč potrieme kyslou smotanou zmiešanou s cukrom.

 

 

Dáme ešte do rúry na cca 10 minút.

Upečený koláč necháme vychladnúť, môžeme posypať práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes