Vynikajúci recept na koláčik s pudingom a krémom z kyslej smotany.
Ideálny koláčik ku kávičke, je jednoduchý a naozaj veĺmi chutný.
Ak chcete nové chute, neváhajte vyskúšať rôzne príchute pudingu, koláčik je zakaždým vynikajúci.
Potrebujeme:
Cesto:
250 g polohrubá múka
1 bal. prášok do pečiva
2 lyžice kakao
100 ml olej
1 bal. vanilkový cukor
100 ml mlieko
5 ks vajce
250 g kryštálový cukor
Pudingový krém:
800 ml mlieko
4 bal. vanilkový cukor
2 bal. vanilkový puding
Smotanová poleva:
400 ml kyslá smotana
6 lyžíc práškový cukor
Postup:
Najskôr si uvaríme puding:
Uvaríme ho klasicky z z mlieka, vanilkého pudingového prášku a cukru.
Necháme vychladnúť.
Odporúčam nechať chladnúť prikryté fóliou, aby sa na povrchu envytvorila koža.
Cesto:
Vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny.
Postupne pridávame vanilkový cukor, olej a mlieko.
Vmiešame aj kakao a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.
Vylejeme na plech s rozmermi 30 x 20 cm.
Na cesto lyžicou pokladieme kôpky vychladnutého pudingu.
Pre pestrosť môžeme použiť iný puding ako vanilkový, napr. pistáciový alebo jahodový.
Takto pripravené cesto pečieme pri 180 stupňoch cca 30 – 40 minút.
Upečený koláč potrieme kyslou smotanou zmiešanou s cukrom.
Dáme ešte do rúry na cca 10 minút.
Upečený koláč necháme vychladnúť, môžeme posypať práškovým cukrom.
Dobrú chuť!