plny-hrniec_transparent_negativ.png

Koláč z hrnčeka s čokoládovou polevou

Koláče z hrnčeka sa tešia čoraz väčšej obľube. Dnes sme si pre vás pripravili recept na skvelý hrnčekový koláč s čokoládovou polevou, ktorým môžete privítať každú návštevu. :-)

Potrebujeme:

(1 hrnček = 200 ml)

1 hrnček kr. cukru
1 hrnček polohrubej múky
1 hrnček mletých vlašských orechov
1 hrnček kyslej smotany
1/2 hrnčeka kakaa
1/2 hrnčeka oleja
1 bal. vanilkového cukru
1 bal. prášku do pečiva
4 ks vajec

Vrch:
čokoládová poleva
cukrárske jedlé ozdoby

Postup:

  1. Všetky suroviny na prípravu koláča dáme do jednej misky a mixérom spojíme. Hmotu vylejeme do hlbšieho plechu, ktorý sme vyložili papierom na pečenie.
  2. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 45 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť.
  3. Vrch polejeme rozpustenou čokoládou a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Dobrú chuť! :)

 

Zdroj: Coolinarika

 

Najlepšie recepty na dnes