plny-hrniec_transparent_negativ.png

KOLÁČ Z GRILU: Vyskúšajte verziu s oštiepkom alebo hermelínom

Vedeli ste, že chutný koláč sa dá urobiť aj na grile?

Vedeli ste, že chutný koláč sa dá urobiť aj na grile? Dnes vám predstavíme až dve verzie chutného grilovaného koláča, ktorým dozaista prekvapíte svojich blízkych či známych a obzvláštnite ním vašu dlho očakávanú spoločnú grilovačku!

Ingrediencie (na 4 porcie)

Na cesto

  • 550 g hladkej múky
  • 5 g droždia
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžička soli
  • 2,5 dl vody
  • 4 lyžice olivového oleja

Hrušky a hermelín

  • 1 lyžička olivového oleja
  • 1 stredne veľká hruška
  • 1 hrsť orechov
  • 2 tyčinky z rozmarínu
  • 160 g hermelínu

Slanina a údený syr

  • 2 g smotany
  • 1 stredne veľká červená cibuľa
  • 100 g údenej slaniny
  • 240 g údeného syra

Postup

Cesto

  1. Všetky ingrediencie na cesto dáme do misky a 10 minút hnetieme.
  2. Zakryjeme kuchynskými utierkami a necháme kysnúť 30-40 minút.
  3. Akonáhle cesto vykysne, rozdelíme ho na 2 kusy a natenko rozvaľkáme.

Hrušky a hermelín

  1. Cesto potrieme olivovým olejom a poukladáme naň tenké plátky vykôstkovaných hrušiek.
  2. Posypeme sekanými orechmi, čerstvým rozmarínom a navrch dáme nakrájaný hermelín.
  3. Na vymastenú panvicu umiestnime cesto a panvicu umiestníme na gril, kde cesto pečieme 15-20 minút.

Slanina a údený syr

  1. Cesto potrieme kyslou smotanou, poukladáme tenké plátky cibule, posypeme nakrájanou slaninou a navrh poukladáme prúžky údeného syra.
  2. Pečieme na horúcom grile s vekom po dobu 15-20 minút.

Najlepšie recepty na dnes