Vedeli ste, že chutný koláč sa dá urobiť aj na grile? Dnes vám predstavíme až dve verzie chutného grilovaného koláča, ktorým dozaista prekvapíte svojich blízkych či známych a obzvláštnite ním vašu dlho očakávanú spoločnú grilovačku!
Ingrediencie (na 4 porcie)
Na cesto
- 550 g hladkej múky
- 5 g droždia
- 1 lyžica cukru
- 1 lyžička soli
- 2,5 dl vody
- 4 lyžice olivového oleja
Hrušky a hermelín
- 1 lyžička olivového oleja
- 1 stredne veľká hruška
- 1 hrsť orechov
- 2 tyčinky z rozmarínu
- 160 g hermelínu
Slanina a údený syr
- 2 g smotany
- 1 stredne veľká červená cibuľa
- 100 g údenej slaniny
- 240 g údeného syra
Postup
Cesto
- Všetky ingrediencie na cesto dáme do misky a 10 minút hnetieme.
- Zakryjeme kuchynskými utierkami a necháme kysnúť 30-40 minút.
- Akonáhle cesto vykysne, rozdelíme ho na 2 kusy a natenko rozvaľkáme.
Hrušky a hermelín
- Cesto potrieme olivovým olejom a poukladáme naň tenké plátky vykôstkovaných hrušiek.
- Posypeme sekanými orechmi, čerstvým rozmarínom a navrch dáme nakrájaný hermelín.
- Na vymastenú panvicu umiestnime cesto a panvicu umiestníme na gril, kde cesto pečieme 15-20 minút.
Slanina a údený syr
- Cesto potrieme kyslou smotanou, poukladáme tenké plátky cibule, posypeme nakrájanou slaninou a navrh poukladáme prúžky údeného syra.
- Pečieme na horúcom grile s vekom po dobu 15-20 minút.