plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasne jemný koláč bez mlieka a vajec: Zaručene fantastický recept z hrnčeka, zvládne ho aj začiatočník!

Vynikajci hrnčekový recept od pani Dany Piljarovej, ktorý prirpavíte bez vajec a mlieka. Je vynikajúci a zvládne ho naozaj každý, aj ten, kto nikdy nepiekol.

Vynikajci hrnčekový recept od pani Dany Piljarovej, ktorý prirpavíte bez vajec a mlieka. Je vynikajúci a zvládne ho naozaj každý, aj ten, kto nikdy nepiekol.

Potrebujeme:

2 hrnčeky polohrubej múky

1 hrnček trstinového cukru

1 Zlatý Klas

2 lyžičky sódy bikarbóny

1 hrnček domáceho broskyňového lekváru (použiť môžete akýkoľvek redší lekvár)

1 hrnček vody

1/2 hrnčeka oleja

Ovocie podľa chuti

Postup:

Prírpava cesta je skutočne veľmi jednoduchá. V stredne veľkej miske zmiešame suché prísady – múku, cukor, sódu bikarbónu a Zlatý Klas. K nim prilejeme olej a lekvár, ktorý si zriedime s vodou. Všetko dôkladne premiešame.

Takto vymiešané cesto vylejeme na vymastený a kokosom vysypaný plech. Navrch rovnomerne rozvrstvíme maliny. Koláč pečieme asi 25 minút pri 190 ºC. Vznikne vám úžasne jemný a chutný koláčik.

TIP autorky na záver:

Namiesto lekváru môžete použiť zmixovaný kompót. Ten urobí koláč vláčnym a šťavnatým.

Zdroj: bezalergenov

Najlepšie recepty na dnes