plny-hrniec_transparent_negativ.png

Koláč, ktorý každý ospevuje: Chutí presne ako kupovaný veterník z cukrárne – lacný a rýchly recept!

Tento koláč je fantasticky chutný a skutočne sa doslova rozpadá v ústach. Tento recept z youtube si určte zapíšte, chutí presne ako krémeš.

Vyjde vás však na pár drobných a namiesto jedného zákusku máte celý plech!

Potrebujeme:

Na cesto:

150 g hladkej múky

100 ml vody

100 ml mlieka

80 g masla

4 vajcia

1 čajová lyžička prášku do pečiva

1/2 lyžičky soli

Na krém:

500 ml mlieka

150 g kr. cukru

100 g hl. múky

2 vajcia

180 g masla

Postup:

Múku preosejeme a zmiešame so soľou a práškom do pečiva.

Maslo dáme rozpustiť na plameň a pridáme aj mlieko a vodu.

Keď zmes zovrie, primiešame múku a za stáleho miešania spracujeme na cesto.

Keď sa začne odliepať od stien, je hotové.

Zložíme z plameňa a necháme vychladnúť, potom po jednom vmiešame vajcia.

Vymiešame hladkú zmes.

Polovicu hmotu nanesieme na okrúhlu formu, ktorej dno sme si vystlali papierom na pečenie.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 20 minút.

Upečené cesto necháme vychladnúť a rovnako pokračujeme s druhou polovicou cesta.

Pripravíme si krém: do hrnca, dáma evajcia, pridáme cukor, múku, mlieko a uvaríme hustý puding.

Maslo si našľaháme a po lyžičkách vmiešame do vychladnutého pudingu – krém je teraz hotový.

Do formy si dáme prvý plát vychladnutého cesta. Na cesto nalejeme krém.

Prikryjeme druhým plátom cesta a posypeme práškovým cukrom.

Podávame vychladené.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes