Na koláč aj na pizzu: Kysnuté cesto, ktoré netreba miesiť!

Tento recept na kysnuté cesto mám od mojej mamy a je skutočne vynikajúce, pretože na rozdiel od klasického kysnutého cesta ho nemusíte miesiť, kým s neprestane lepiť na ruky. Stačí len všetky prísady zmiešať v miske a nechať kysnúť.

Tento recept na kysnuté cesto mám od mojej mamy a je skutočne vynikajúce, pretože na rozdiel od klasického kysnutého cesta ho nemusíte miesiť, kým s neprestane lepiť na ruky. Stačí len všetky prísady zmiešať v miske a nechať kysnúť. Výsledok je vláčne cesto, skvelé na prípravu sladkých buchiet, koláčov, závin ale aj slaných dobrôt.

Potrebujeme:

1 kg polohrubej múky

2 vajcia

2 kocky čerstvého droždia

1 bal. prášku do pečiva

2 lyžice kryštálového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžičky soli

500 ml mlieka

200 ml oleja

Postup:

Všetky prísady zmiešame a necháme cesto vykysnúť. Potom z cesta formujeme koláče a slané dobroty podľa chuti.

Cesto môžete samozrejme pripraviť aj z menšej dávky, nás je však doma veľa a pokojne zvládneme aj 4 plechy pizze, ktoré z 1 kg múky vyjdu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)