Jemný kokosový koláč s cestom ako bavlna, krémovou a jemnou náplňou: 5 minút a bol prázdny plech!

11372 0

Vynikajúci dezert podľa youtube, ktorý si viete rýchlo pripraviť, je nesmierne krémový, chutný a jemný ako pavučinka. Kto má rád kokos, nech vyskúša tento recept.

Potrebujeme:

Cesto:

4 väčšie vajcia

5 rovných lyžíc kr. cukru

5 kopcovitých lyžíc hl. múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 ml oleja

100 ml vody

1 polievková lyžica kakaového prášku

1 polievková lyžica rumovej príchute (voliteľné)

1 bal. prášku do pečiva

1 bal. vanilkového cukru

Náplň:

1 liter mlieka

5 lyžíc kr. cukru

5 lyžíc hl. múky

1 bal. pudingu s vanilkovou príchuťou

200 gr kokosová múčka

150 g maslo alebo margarín (zmäknuté na izbovú teplotu)

Glazúra:

200 g čokoláda

4 lyžice oleja

Postup:

Tento koláč sa zaobíde aj bez polevy, navrch posypte len trochou kokosu.

Postup:

Najskôr zapnite rúru na 200 stupňov, pripravte si plech s rozmermi asi 30×20. Môžete použiť papier na pečenie alebo vymastiť ho s olejom a vysypať múkou.

Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh, postupne pridávame cukor a vanilkový cukor.

Miešajte, aby sa cukor rozpustil. Na koniec pridajte žĺtky, tiež ich mixérom zmiešame s bielkovou hmotou a cukrom.

Pridajte všetky ostatné prísady, olej, vodu, rum, múku, kakao, prášok do pečiva. Jemne premiešajte kuchynským robotom a nalejte na plech. Ihneď vložte do vyhriatej rúry a pečte asi 25 minút.

Náplň:

Múku, cukor a puding zmiešajte s 200 ml mlieka.

Nalejte do zvyšného mlieka, keď sa začne variť, uvarte hustý puding, nechajte vychladnúť. Pridajte maslo, ktoré má izbovú teplotu, a všetko spolu vyšľahajte mixérom.

Nakoniec vmiešajte 150 g kokosovej múčky. Ak je plnka trochu redšia, vložte ju na pol hodiny do mrazničky alebo na hodinu do chladničky, aby stuhla.

Krém natrieme na upečenú vychladnutú piškótu.

Nakoniec koláč polejeme rozpustenou čokoládou, posypeme zvyšnými 50 g. kokos. Krátko dáme do chladničky, aby čokoláda mohla stuhnúť, nakrájame a vychutnávame si.

Dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár