Dezert pripravený za 15 minút: Bez pečenia a želatíny – výsledok vás prekvapí!

Úžasný bleskový cheesecake ako vhodná alternatíva v momentoch , keď vás náhodou prepadne nečakaná návšteva.

Krémovo-kokosová delikatesa, ktorá je nenáročná na prípravu a bez použitia rúry.

 

 

Jednoduchý recept na nadýchaný krémový dezert z youtube kanála Zdravo a chutne.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

200 g čokoládových sušienok

50 g kokosových vločiek

80 g masla

Na 1. vrstvu:

2 žĺtky

80 g kryštálového cukru

20 g kukuričného škrobu

5 g vanilkového cukru

400 ml mlieka

20 g masla

Na 2. vrstvu:

200 g smotanového syra

200 ml smotany na šľahanie

50 g práškového cukru

Kokosové vločky podľa chuti

Na polevu:

50 ml smotany na šľahanie

50 g tmavej čokolády

Postup:

Do hlbokej misky nalámeme sušienky.

Rozmixujeme ich na prášok.

 

 

Pridáme nastrúhaný kokos a premiešame.

Nakoniec pridáme roztopení maslo, zamiešame a rukou vymiesime.

 

 

Cesto nasypeme do tortovej formy po strane vystlanej papierom na pečenie.

Pohárom ho postláčame na dne a po okrajoch formy.

 

 

Do rajnice pridáme žĺtky a metličkou ich rozšľaháme.

Potom pridáme cukor a premiešame.

 

 

Ďalej pridáme škrob, vanilkový cukor a dôkladne zamiešame.

Postupne pridávame mlieko a miešame, kým nám nevznikne riedka zmes.

 

 

Rajnicu preložíme na sporák a za miešania varíme 5 minút na miernom ohni.

Pridáme zmäknuté maslo a miešame, kým sa neroztopí.

 

 

Krém nalejeme do formy s cestom a necháme ho vychladnúť.

Do misky pridáme smotanový syr a mixérom ho rozšľaháme.

 

 

Pridáme smotanu, cukor a vyšľaháme krém.

Ja pridávam aj kokosové vločky – jednoducho ich vmiešam do krému.

Krém nanesieme na stuhnutý puding, rozotrieme a posypeme kokosom.

 

 

Do rajnice na sporáku pridáme smotanu, čokoládu a miešame, kým sa neroztopí.

Z dezertu odstránime formu, papier a vrch ozdobíme čokoládou.

 

 

Čokoládu necháme stuhnúť a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels