Úžasný bleskový cheesecake ako vhodná alternatíva v momentoch , keď vás náhodou prepadne nečakaná návšteva.
Krémovo-kokosová delikatesa, ktorá je nenáročná na prípravu a bez použitia rúry.
Jednoduchý recept na nadýchaný krémový dezert z youtube kanála Zdravo a chutne.
Potrebujeme:
200 g čokoládových sušienok
50 g kokosových vločiek
80 g masla
Na 1. vrstvu:
2 žĺtky
80 g kryštálového cukru
20 g kukuričného škrobu
5 g vanilkového cukru
400 ml mlieka
20 g masla
Na 2. vrstvu:
200 g smotanového syra
200 ml smotany na šľahanie
50 g práškového cukru
Kokosové vločky podľa chuti
Na polevu:
50 ml smotany na šľahanie
50 g tmavej čokolády
Postup:
Do hlbokej misky nalámeme sušienky.
Rozmixujeme ich na prášok.
Pridáme nastrúhaný kokos a premiešame.
Nakoniec pridáme roztopení maslo, zamiešame a rukou vymiesime.
Cesto nasypeme do tortovej formy po strane vystlanej papierom na pečenie.
Pohárom ho postláčame na dne a po okrajoch formy.
Do rajnice pridáme žĺtky a metličkou ich rozšľaháme.
Potom pridáme cukor a premiešame.
Ďalej pridáme škrob, vanilkový cukor a dôkladne zamiešame.
Postupne pridávame mlieko a miešame, kým nám nevznikne riedka zmes.
Rajnicu preložíme na sporák a za miešania varíme 5 minút na miernom ohni.
Pridáme zmäknuté maslo a miešame, kým sa neroztopí.
Krém nalejeme do formy s cestom a necháme ho vychladnúť.
Do misky pridáme smotanový syr a mixérom ho rozšľaháme.
Pridáme smotanu, cukor a vyšľaháme krém.
Ja pridávam aj kokosové vločky – jednoducho ich vmiešam do krému.
Krém nanesieme na stuhnutý puding, rozotrieme a posypeme kokosom.
Do rajnice na sporáku pridáme smotanu, čokoládu a miešame, kým sa neroztopí.
Z dezertu odstránime formu, papier a vrch ozdobíme čokoládou.
Čokoládu necháme stuhnúť a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: