Kokosovo-čokoládové pokušenie na plechu: Nie je to o nič náročnejšie, ako nepečené dezerty, výsledok je však neporovnateľný!

Výborný dezert, ktorý zvládnete raz-dva. Chutí tak výborne, že si ani nespomeniete na dezerty z cukrárne. Najlepšie chutí dobre vychladený a ako inak, v dobrej spoločnosti.

Výborný dezert, ktorý zvládnete raz-dva. Chutí tak výborne, že si ani nespomeniete na dezerty z cukrárne. Najlepšie chutí dobre vychladený a ako inak, v dobrej spoločnosti. :-)

Potrebujeme:

Cesto:

250 g hl. múky

150 g masa

100 g kr. cukru

1 lyžicu kakaa

...

½ bal. prášku do pečiva

1-2 lyžice kyslej smotany

Kokosvý krém:

6 bielkov

6 lyžíc kr. cukru

200 g strúhaného kokosu

Vanilkový krém:

6 žĺtkov

200 g cukru

3 lyžice hl. múky

300 ml mlieka

250 g masla

1 bal. vanilkového cukru

Na polevu:

Tmavú čokoládu

Trochu masla

Postup:

V miske zmiešame zmäknuté maslo so smotanou, práškom do pečiva, múkou, cukrom a kakaom. Vypracujeme jednotné, hladké cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti. Obe časti rozvaľkáme, alebo vytvarujeme rukami tak, aby sme získali dva rovnaké pláty cesta. Jeden plát navrstvíme na plech vystlaný papierom a druhý zatiaľ odložíme bokom.

Z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne vmiešame kokos. Krém navrstvíme na prvý plát cesta a prikryjeme druhým plátom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 170-175 stupňov asi 15 minút.

¾ mlieka rozmiešame s vanilkovým cukrom a preložíme na plameň. V zvyšnom mlieku rozmiešame múku a vlejeme do vriaceho mlieka. Za stáleho miešania varíme, kým zmes nezhustne. Potom zložíme z plameňa a opatrne vmiešame žĺtky (je dôležité, aby sa vtedy zmes nevarila). Dobre vymiešame a následne preložíme opäť na plameň a na najmenšom plameni pomaly zahrievame, kým celá zmes nezhustne a vznikne nám jednotný hladký krém – necháme vychladnúť.

Zmäknuté maslo ušľaháme s cukrom a po lyžičkách vmiešame do vychaldnutého žĺtkového pudingu. Krém navrstvíme na upečené cesto a nakoniec prelejme čokoládovou polevou – čokoláda roztopená s trochou masla.

Vložíme vychladiť do chladničky a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: a1