Vynikajúci recept na lepené venčeky, ktoré pripravíte bez vajec. Sú fantastické, krehučké a vydržia skutočne dlho. Lepiť ich môžete pomocou džemu, salka alebo aj nutellou. Sú vynikajúce.
Potrebujeme:
100g jemne strúhaný sušený kokos
250 g maslo
250g hladká múka
100g práškový cukor
100g zemiakový škrob
2 – 3 lyžice rumu
Na lepenie:
Džem
Salko
Nutella
Na obaľovanie:
Strúhaná kokos, alebo práškový cukor zmiešaný s vanilkovým na obaľovanie )
Potrebujeme:
Príprava cesta je veľmi jednoduchá. Všetko jednoducho nasypeme do misky a dobre ramiešame.
Zamiesené cesto preložíme na pomúčenú dosku, vytvarujeme, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na 30 minút do chladničky zachladiť.
Potom cesto vyberieme z chladničky, nechám ho chvíľu postáť, aby trochu povolilo.
Formičkami tvarujeme venčeky a ukladám ich na plech vyložený papierom na pečenie.
Pečieme na 180° asi 10 minút podľa veľkosti (riaďte sa svojou rúrou – každá rúra pečie inak).
Upečené pečivo nechám na plechu trochu povychladnúť a potom lepíme džemom alebo salkom a zlepený stred môžeme obaliť v strúhanom kokose alebo v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým, podobne ako vanilkové rožteky.
Vychladnuté pečivo skladujem v chlade vo vzduchotesnej nádobe.