Náš obľúbený vianočný mls, určite skúste.
Potrebujeme:
80 g masla,
240 g mletého cukru
4 uvarené žĺtky
rum podľa chuti
12 lyžíc kokosu,
podľa potreby aj viac kokos na obalenie čokoláda na varenie + 100% tuk na čokoládovú náplň
Postup:
Zmäknuté maslo, cukor, kokos, uvarené žĺtky a rum premiešame do hustejšie hmoty, podľa potreby pridáme kokos.
Z hmoty tvoríme guľôčky alebo valčeky, ktoré ešte obalíme v kokose. Valčeky namáčame do čokolády a ešte raz môžeme posypať kokosom.
1 čokoládu na varenie nalámeme do kastrólika a pridáme kúsok 100% tuku. Kastrólik s čokoládou a tukom dáme do vodného kúpeľa, premiešavame, kým sa nám úplne neroztopí.