Kokosové tiramisu s nutellou: Jednoduchá príprava a taká úžasná chuť, že jeden kúsok nikdy nestačí!

Keď ochutnáte toto kokosové tiramisu, nikdy by ste nepovedali, že príprava je taká jednoduchá. Tá lahodná krémová chuť si vás získa hneď ako vložíte do úst prvú lyžičku. Neodolá Talian, ani Slovák! ;)

Potrebujeme:

Na mascarpone krém

2 vajcia

1 žĺtok

130 g cukru

500 g Mascarpone

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Na tiramisu

300 g dlhých piškót (Savoiardi)

300 ml kávy (izbovej teploty)

4 PL strúhaného kokosu

5 PL Nutella (alebo podobný lieskovo-orieškový krém)

Postup:

Ako prvé si pripravíme mascarpone krém. Vajíčka so žĺtkom a cukrom si vyšľaháme nad parou do peny. Necháme vychladnúť a pridáme mascarpone.

Keď máme pripravený krém, začneme vrstviť tiramisu. Kávu si osladíme asi 3 ČL cukru (ak chcete nechať nesladenú, je to na vás). Môžeme pridať aj trochu rumovej arómy. Na dno formy dajte jemnú vrstvu krému. Dlhé piškóty si jemne polejeme po jednom kávou (bez toho, aby sa rozmočili) a ukladáme na krém.

Polejte vrstvou krému a posypte kokosom. Nutellu dajte na chvíľku do mikrovlnnej rúry, alebo zohrejte vo vodnom kúpeli. Následne navrstvite na mascarpone krém s kokosom.

Vytvorte druhú vrstvu nasiaknutých piškót, krému mascarpone, kokosu a nutelly. Dajte vychladiť aspoň na 2 hodiny do chladničky, nakrájajte a podávajte.

Prajeme vám dobrú chuť!