Potrebujeme:
Cesto:
6 vajec
6 lyžíc kr. cukru
4 lyžice hladkej múky
3 lyžice kakaa
1 lyžička prášku do pečiva
1 štipka soli
Kokosový krém:
120 gramov strúhaného kokosu
6 lyžíc cukru
4 vaječné bielky
Vanilkový krém:
300 mililitrov mlieka
200 mililitrov smotany
200 gramov masla
40 gramov jedlého škrobu
5 lyžíc cukru
4 žĺtky
1 plechovku ananásu
1 vanilková aróma
Postup:
Najprv vyšľahajte bielky a potom k nim postupne pridávajte všetky ďalšie suroviny. Keď má cesto požadovanú hladkú a tekutú konzistenciu, nalejte ho na plech. Ideálne je rozmer 30 x 40 centimetrov.
Plech s cestom vložíme do predhriatej rúry. Tá by mala mať teplotu 180 stupňov Celzia. Pri tejto teplote cesto pečte 10 – 15 minút.
Na kokosový krém si vyšľahajte vaječné bielky spolu s cukrom na sneh. Keď sa blíži požadovaná konzistencia, pridá sa ešte kokos a je hotovo. Sneh dajte hneď do chladničky, aby sa zachovala jeho konzistencia.
Vanilkový krém: Žĺtka vzmiešate spoločne s cukrom. K nim sa následne pridá škrob a mlieko. Všetko preložíme na sporák kde sa celá zmes iba zľahka a krátko povarí do doby, než získa hustejší konzistenciu. Tým je jej základ hotový.
Krém nechá ľahko ochladiť a potom sa do neho postupne vmiešavajú ďalšie suroviny. Vanilková aróma, našľahané maslo a na malé kúsky nakrájaný ananás. Všetko sa nechá ešte dostatočne vychladnú.
Nakoniec už len poskladať. Na vychladnutý korpus nanesieme časť kokosového snehu, naň vanilkový krém a naň zvyšok snehu. Posypeme kokosom a luxusný dezert je pripravený!