Jednoduchý a pritom úplne dokonalý dezert. U nás doma ho pýtajú každý druhý deň!
Potrebujeme:
Na cesto:
- 250 g hl. múky,
- 150 g masla,
- 1-2 lyžice kyslej smotany,
- 1 lyžicu kakaa,
- 100 g kr cukru,
- 1/2 bal. prášku do pečiva
Na kokosový krém:
- 6 vaječných bielok,
- 10 lyžíc cukru,
- 200 g strúhaného kokosu
Na vanilkový krém:
- 6 vaječných žĺtkov,
- 200 g kr. cukru,
- 3 lyžice hl. múky,
- 1 bal. vanilkový pudingový prášok,
- 300 ml mlieka,
- 250 g masla,
- 1 čajová lyžička vanilkovej arómy
Na koniec:
- 20 dkg horkej čokolády
- strúhaný kokos
Postup:
Do misky dáme maslo, kyslú smotanu, múku, prášok do pečiva, cukor, kakao a dobre premiešame. Cesto rozdelíme na dve časti. Rozdelíme na dva pláty a jeden uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a prikryjeme kokosovým krémom.
Kokosový krém: vaječná bielky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme kokos a dobre premiešame. Navrstvíme na cesto na plechu a následne prikryjeme druhý plátom cesta. Pečieme v predhriatej rúre na 170 až 175 stupňov po dobu 15 až 20 minút.
Vanilkový krém: Zmiešajte všetky prísady s výnimkou masla a vanilkovej príchute a dáme na plameň, kde uvaríme hustý puding. Maslo vyšľaháme na penu, vmiešame do vareného krému, pridáme vanilkovú arómu a rozotrieme na ochladený koláč.
Čokoládu roztopíme (môžeme pridať aj lyžičku oleja) a nalejeme na povrch, posypeme kokosom a dáme na 2 hodiny vychladiť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: ketkes