Studená SUŠIENKOVÁ roláda s kokosom: BEZ varenia, BEZ pečenia – ani vo sne mi nenapadlo, že je to také jednoduché!

486

Vynikajúci recept na domácu nepečenú roládu z portálu napadovy.blog, ktorú jednoducho musíme skúsiť.

Najlepšie na nej je, že ju pripravíte úplne na studeno – bez varenia, bez pečenia, len za pár minút!

Potrebujeme:

500 gramov maslových sušienok (zomletých)

250 gramov masla

300 gramov gaštanového pyré

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 lyžice cukru

4 lyžice kakaa

Krém:

200 gramov masla

4 lyžice strúhaného kokosu

2 lyžice kokosového mlieka alebo sladkej smotany na šľahanie

2 lyžice cukru

Na vrch:

kokosové vločky

Postup:

Suroviny na základ rolády dáme do misy a spolu premiesime.

Odporúčam pracovať so zmäknutým maslom aj pyré – ja zvyknem chvíľu pred prípravou vybrať z chladničky.

Vznikne nám jednotná hmota, ktorá by sa mala dať dobre tvarovať.

Na krém najskôr vymiešajte maslo do peny s cukrom.

Potom pridáme strúhaný kokos a kokosové mlieko (ale môžete použiť aj šľahačku – vyšľahajte smotanu do tuhej šľahačky a potom zmiešajte s maslom).

Na pracovnú dosku uložíme potravinársku fóliu alebo alobal a pospyeme ho kokosom.

Všetko máme pripravené a teraz môžeme pristúpiť k vytvoreniu rolády.

Navrstvíme sušienkovú hmotu a rozložíme rovnomerne do tvaru obdĺžnika.

Potrieme ho krémom, potom zvinieme, podľa chuti posypeme kokosom.

Nakoniec vložíme na pár hodín do chladničky vychladiť.

Pomery uvedené v recepte môžu byť prispôsobené podľa vášho vkusu – pre tých, ktorí majú radi sladšie, pokojne pridajte viac cukru, a pre tých, ktorí chcú tmavšiu hmotu, nešetrite s kakaom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár