Vynikajúci recept na domácu nepečenú roládu z portálu napadovy.blog, ktorú jednoducho musíme skúsiť.
Najlepšie na nej je, že ju pripravíte úplne na studeno – bez varenia, bez pečenia, len za pár minút!
Potrebujeme:
500 gramov maslových sušienok (zomletých)
250 gramov masla
300 gramov gaštanového pyré
3 lyžice cukru
4 lyžice kakaa
Krém:
200 gramov masla
4 lyžice strúhaného kokosu
2 lyžice kokosového mlieka alebo sladkej smotany na šľahanie
2 lyžice cukru
Na vrch:
kokosové vločky
Postup:
Suroviny na základ rolády dáme do misy a spolu premiesime.
Odporúčam pracovať so zmäknutým maslom aj pyré – ja zvyknem chvíľu pred prípravou vybrať z chladničky.
Vznikne nám jednotná hmota, ktorá by sa mala dať dobre tvarovať.
Na krém najskôr vymiešajte maslo do peny s cukrom.
Potom pridáme strúhaný kokos a kokosové mlieko (ale môžete použiť aj šľahačku – vyšľahajte smotanu do tuhej šľahačky a potom zmiešajte s maslom).
Na pracovnú dosku uložíme potravinársku fóliu alebo alobal a pospyeme ho kokosom.
Všetko máme pripravené a teraz môžeme pristúpiť k vytvoreniu rolády.
Navrstvíme sušienkovú hmotu a rozložíme rovnomerne do tvaru obdĺžnika.
Potrieme ho krémom, potom zvinieme, podľa chuti posypeme kokosom.
Nakoniec vložíme na pár hodín do chladničky vychladiť.
Pomery uvedené v recepte môžu byť prispôsobené podľa vášho vkusu – pre tých, ktorí majú radi sladšie, pokojne pridajte viac cukru, a pre tých, ktorí chcú tmavšiu hmotu, nešetrite s kakaom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)