Nepečená kokosová maškrta z bábovkovej formy za 15 minút: Najlepší krémový dezert, aký ochutnáte!

775

Máte chuť na vynikajúci nepečený dezert? Vyskúšajte tento smotanový dezert od zeynebin mutfağı. Je vynikajúci a prirpavíte ho za pár minút.

Potrebujeme:

1l mlieko

1 šálka krupice (200 ml)

1 pohár kr. cukru

1 šálka kokosu

na kakaový puding

3 šálky mlieka

Nie kopcovitú šálku krupice (150 ml)

Nie kopcovitú šálku kr. cukru

Nie kopcvitú šálku kokosu

2 polievkové lyžice kakaa

Čokoládová poleva:

1 bal. smotany na šľahanie 200ml

1 pohár nalámanej čokolády

Postup:

Do hrnca nalejeme1 liter mlieka, pridáme krupicu a cukor, varíme, kým na miernom ohni nezhustne.

Zložíme zo sporáka, pridáme pohár kokosu, premiešame, navrstvíme do formy, ktorú sme navlhčili vodou a odstavíme.

Opäť ideme variť puding – do hrnca nalejeme 3 poháre mlieka a ďalšie prísady, povarte ich na miernom ohni, kým zmes nezhustne, zložíme zo sporáka, pridáme kokos. Premiešame a nalejeme na svetlý puding – necháme odpočívať v chladničke, kým zmes dobre nevychladne.

Na čokoládovú polevu si dáme zohriať smotanu, pridáme čokoládz a premiešame a necháme rozpustiť.

Vychladený dezert z chladničky obrátime pomocou podložky a prelejeme polevou. Necháme opäť vychladiť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Témy:


Pridajte svoj komentár