Vianočné kokosky z 3 prísad

len 3 ingrediencie a 10 minút! ideálne na vianočné dobroty a sviatky, rozplýva sa v ústach!

Prinášame vám dva skvelé recepty na kokosové guľky s čokoládou, alebo s mandľami.

Bleskové Raffaello kokosky s mandľou

 

Perfektný recept na ideálne vianočné dobrôtky sme pre vás našli na youtube.

Potrebujeme:

2 a 3/4 šálky sušeného kokosu (250 g)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 plechovka kondenzovaného mlieka (395 g)

1/4 šálky mandlí (40 g)

Postup:

Recept je extra jednoduchý a rýchly.

Do misky si nasypeme strúhaný kokos.

Pridáme kondenzované mlieko a preiešame.

Vymiešame jednotnú masu – cesto, z ktorého budeme neskôr formovať guľky.

Cesto prikryjeme utierkou a necháme stáť 10 minút.

 

Teraz si pripravíme mandle.

Mandle zalejeme vodou a necháme na plameni variť 5 minút.

Scedíme a prepláchneme studenou vodou.

Potom mandle ošúpeme. Samozrejeme, ak máte lúpané mandle, tento krok vynechávate.

Teraz si opäť vezmeme cesto.

Z cesta odoberáme kúsky, ktoré v ruke roztlačíme na placku.

 

Do stredu vložíme mandľu a zabalíme do cesta.

Teraz už ostáva posledný krok – guľky obalíme v kokose.

Hotovo, môžeme podávať.

Kokosové guľky s čokoládou

 

Vynikajúce salko guličky s kokosom a čokoládou  na ktoré vám treba len 3 prísady a sú naozaj vynikajúce.

Vyskúšajte a nebudete ľutovať.

Potrebujeme:

2 šálky strúhaného kokosu

¾ šálky sladeného kondenzovaného mlieka

Mliečna alebo horká čokoláda na obaľovanie (150 g)

Voliteľné (na obaľovanie):

nasekané orechy

strúhané orechy

Postup:

 

Strúhaný kokos zmiešame s kondenzovaným mliekom a premiešame.

Vypracujeme zmes, ktorá sa dá tvarovať.

Prípadne môžete pridať viac kondenzovaného mlieka.

Všetko závisí od konzistencie cesta.

Zo zmesi tvarujeme guľôčky.

Ja odporúčam pred tvarovaním dať na chvíľu vychladiť, so zmesou sa lepšie pracuje.

Guľky obaľujeme v rozpustenej čokoláde.

 

 

Preložíme na misu alebo tanier.

Môžeme ešte dozdobiť čokoládou.

Dáme vychladiť a môžeme si pochutnávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

 

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay