plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kocka tvarohu a kilo zemiakov: Tento recept si zamilujete!

Obľúbené zemiakové placky si môžete pripraviť na rôzne spôsoby a kombinovať ich aj s inou zeleninou, ako je napríklad cuketa.

 

 

Tým sa však možnosti nekončia.

Vyskúšajte skombinovať zemiaky a tvaroh, je to nebíčko v papuľke.

Placky sú oveľa jemnejšie, šťavnatejšie a rozpúšťajú sa na jazyku.

 

 

Recept priniesol portál gotujmy a určite stojí za to ho vyskúšať!

Chutné a na prípravu jednoduché zemiakové placky sú veľmi vďačným jedlom.

Vyžaduje si to málo ingrediencií a nepotrebujete byť ani extra zručný kuchár.

Navyše je to recept, ktorý sa dá úspešne upraviť na rôzne spôsoby.

K zemiakom môžete pridať napríklad nastrúhanú cuketu alebo mrkvu.

 

 

Vďaka tomu placky získajú zaujímavú chuť a majú trochu inú textúru.

Oplatí sa zaexperimentovať aj s koreninami a inými prísadami.

Nižšie nájdete recept na zemiakové placky s tvarohom.

Ak ste ich ešte nevyskúšali, vrelo odporúčame.

 

 

Potrebujeme:

1 kocku polotučného tvarohu (asi 200-250 g)

1 kg zemiakov

2 vajcia

1 veľkú cibuľu

2 PL hladkej múky

1 PL zemiakového škrobu

soľ

čierne mleté korenie

Postup:

Zemiaky si ošúpeme a potom nastrúhame na jemnom strúhadle.

 

 

Tvaroh stačí rozmrviť.

Prípadne ho môžete dôkladnejšie roztlačiť vidličkou.

Následne ho pridajte do misky s nastrúhanými zemiakmi.

 

 

Cibuľu ošúpeme a nakrájame najemno.

Namiesto noža však odporúčame použiť strúhadlo a cibuľu nastrúhať ako zemiaky.

 

 

Pridajte ju do zmesi spolu s vajcami, múkou a zemiakovým škrobom.

Dochutíme soľou a korením.

Potom všetko dôkladne premiešame, kým sa suroviny nespoja.

 

 

Môžete ešte ochutiť ľubovlnými koreninami alebo bylinkami.

Vo veľkej panvici zohrejte olej.

Keď je horúci, lyžicou naberáme časti cesta.

Z nich tvarujeme placky.

 

 

Placky opekáme z oboch strán dozlatista.

Hotové placky odporúčame po vybratí z panvice ihneď položiť na plech vyložený papierovými utierkami, aby absorbovali prebytočný tuk.

Takto pripravené placky chutia najlepšie s kyslou smotanou.

Chutia vynikajúco a určite si ich zamilujete.

 

 

Dobrú chuť!

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes