plny-hrniec_transparent_negativ.png

Parené knedľe už NEROBÍM, toto je niečo fantastické: Tajomstvo, ako pripraviť najchutnejšie ovocné knedle pod slnkom!

Máte radi domáce buchty? My ich milujeme!

 

 

Predtým som vždy robila len parené buchty, ale odkedy mám tento recept, robím len takéto.

Sú ešte jemnejšie a nadýchanejšie ako klasika na pare.

Vynikajúci recept, ktorého autorkou je pani Lenka K.

Keďže je práve sezóna marhúľ, odporúčame ich vyskúšať podľa receptu pani Lenky s marhuľami.

 

 

Potrebujeme:

500 g pol.múky

pol kocky droždia

250 ml mlieka

1 vajce

2 lyžice oleja

1 lyžička cukru

štipka soli

Na plnenie:

 

 

Marhule

Čučoriedky

Jahody

Slivky

Na vrch:

 

 

Rozpustené maslo

Kakao

Mleté orechy

Mletý mak

Granko

Práškový cukor

Postup:

Najskôr si spravíme kvások z vlažného mlieka, droždia a cukru.

 

 

Potom si nachystáme väščiu misku a dáme do nej preosiatu múku.

Pridáme olej, zvyšok mlieka, aktivovaný kvások a vajce.

Dobre premiešame, pridáme soľ.

 

 

Vypracujeme jednotné cesto, ktoré necháme vykysnúť pod utierkou.

Potom z vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme a nakrájame na štvorčeky.

Na každý uložíme kúsok ovocia a vytvarujeme klasickú loptičku – buchtu.

 

 

Buchty varíme v hrnci s dostatkom vody.

Vo vriacej vode varíme 8 minút.

Podávame tak, ako to máte radi.

 

 

Napríklad poliate rozpusteným maslom, posypané grankom/kakaom, prípadne orechmi či makom.

Tiež môžeme posypať práškovým cukrom.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes