Knedľa zo staršieho chlebíka pre pamätníkov: Skúsila som už veľa receptov, ale na túto knedľu našich babičiek sa nechytajú!

Túto knedľu nám robila prababička, ktorú si ešte pamätám aj ja. Keď som sa vydala, vypýtala som recept od svojej mamy a je úplne taká istá, ako si ju pamätám. Keď sa vám bude zdať cesto drobivé, alebo príliš tekuté, stačí len pridať mlieko alebo naopak chlebík. Knedľa je výborná!

Túto knedľu nám robila prababička, ktorú si ešte pamätám aj ja. Keď som sa vydala, vypýtala som recept od svojej mamy a je úplne taká istá, ako si ju pamätám. Keď sa vám bude zdať cesto drobivé, alebo príliš tekuté, stačí len pridať mlieko alebo naopak chlebík. Knedľa je výborná!

Postup:

1 lyžičku kr. cukru

25 g droždia

1 lyžičku soli

500 g polohrubej múky

2-3 krajce staršieho bieleho chleba (použijeme len striedku)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

300 ml teplého mlieka

Postup:

V miske zmiešame múku, chlebík nakrájanú na kocky a zalejeme vlažným mliekom. Pridáme kvasnice, štipku soli, cukru a premiešame. Cesto nám vďaka použitým ingredienciám bude lepšie kysnúť. Spracujeme na vláčne cesto.

Misu vysypeme múkou a uzavrieme. Necháme 30 – 45 minút kysnúť. Potom cesto rozdelíme na dve časti a dáme variť do osolenej vody na 17 minút.

Po vybratí knedľu prepichujeme, aby nespadla.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Miška T.