Máme pre vás vynikajúci recept na vynikajúcu domácu knedľu, ktorej autorka je pani Petra Žídková.
Výborný recept sme našli v skupine Recepty všeho druhu.
Recept je naozaj výborný a ak neviete, akú prílohu zvoliť k mäsku alebo omáčke, určite to skúste.
Potrebujeme:
500 g hrubej múky
2 g soli ( asi 1 lžička)
1 vajce
300 ml mlieka
12 g čerstvého droždia
70 g pečiva (jeden väčší rožok)
Na potieranie:
Olej
Postup:
Táto knedľa sa výborne hodí ku každej omáčke, ja ju podávam aj ako prílohu k hustým polievkam.
Ak máte doma staršie pečivo, neváhajte tento recept tiež skúsiť.
Do misky dáme všetky prísady.
Múku, soľ, rozbijeme vajcie, pokrájaný rožok.
Pridáme mlieko, rozdrobíme droždie.
Vypracujeme cesto v robote alebo ručne.
Necháme kysnúť asi 3/4 hodinky.
Potom rozdelíme na dve polovičky.
Vytvoríme 2 valčeky.
Necháme ešte kysnúť cca 15 min.
Potrieme olejom.
Varíme na pare 25 min.
Ihneď po vytiahnutí krájame niťou.
Knedľa je vláčna a vynikajúca.
Podávame ako prílohu k omáčkam a k mäsku.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)