Už žiadna kupovaná KNEDĽA: Recept na fantastickú domácu knedľu zo starého pečiva!

Máme pre vás vynikajúci recept na vynikajúcu domácu knedľu, ktorej autorka je pani Petra Žídková.

Výborný recept sme našli v skupine Recepty všeho druhu.

 

 

Recept je naozaj výborný a ak neviete, akú prílohu zvoliť k mäsku alebo omáčke, určite to skúste.

Potrebujeme:

500 g hrubej múky

...

2 g soli ( asi 1 lžička)

1 vajce

300 ml mlieka

12 g čerstvého droždia

70 g pečiva (jeden väčší rožok)

Na potieranie:

Olej

Postup:

 

 

Táto knedľa sa výborne hodí ku každej omáčke, ja ju podávam aj ako prílohu k hustým polievkam.

Ak máte doma staršie pečivo, neváhajte tento recept tiež skúsiť.

 

 

Do misky dáme všetky prísady.

Múku, soľ, rozbijeme vajcie, pokrájaný rožok.

Pridáme mlieko, rozdrobíme droždie.

Vypracujeme cesto v robote alebo ručne.

 

 

Necháme kysnúť asi 3/4 hodinky.

Potom rozdelíme na dve polovičky.

Vytvoríme 2 valčeky.

 

 

Necháme ešte kysnúť cca 15 min.

Potrieme olejom.

Varíme na pare 25 min.

 

 

Ihneď po vytiahnutí krájame niťou.

Knedľa je vláčna a vynikajúca.

Podávame ako prílohu k omáčkam a k mäsku.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels