plny-hrniec_transparent_negativ.png

Parenú knedľu už NEROBÍM, toto je niečo fantastické: Tajomstvo, ako pripraviť najchutnejšiu knedľu pod slnkom!

Fantastický recept na domácu knedľu, ktorú sme našli na portáli napadovy.blog. Knedľa je vynikajúca, jemnulinká, nadýchaná a môžem potvrdiť, že ešte chutnejšia ako klasika pripravená na pare.

Fantastický recept na domácu knedľu, ktorú sme našli na portáli napadovy.blog.

Knedľa je vynikajúca, jemnulinká, nadýchaná a môžem potvrdiť, že ešte chutnejšia ako klasika pripravená na pare.

 

 

 

Potrebujeme:

2 hrnčeky (250ml) múka hrubá

2 hrnčeky múka polohrubá

42g droždie

6 dcl mlieko približne

1 vajce

2 kávové lyžičky soľ

Postup:

Do misky preosejeme múku.

K múke pridáme kvások, soľ vajce a ostatné mlieko.

 

 

 

 

Mlieko pridávame opatrne – postupne podľa konzistencie cesta.

Cesto zarobíme a necháme chvíľku postáť.

Vypracujeme hladké cesto.

Necháme vykysnúť.

 

 

 

 

Vykysnuté cesto preklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na 3-4 časti (pani Danica robila knedľu z väčšej dávky, preto má častí viac).

Vytvarujeme knedľu a necháme 20 minút podkysnúť.

Do hrnca dáme variť vodu s trochou soli.

Po 20 minútach kysnutia vložíme knedľu.

 

 

 

 

Zakryjeme, stiahneme na najslabší plameň a varíme 20 minút.

Za ten čas si pripravíme druhú knedľu aby nám stihla podkysnúť.

Po 20 minútach je knedľa hotová.

 

 

 

 

Keď mám väčšiu knedľu tak ju varím v pekáči, ktorý si položím na dva horáky (oba horáky po vložení knedľe stiahnem na minimum).

Výborná k segedínu, alebo gulášu :-).

 

 

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes