plny-hrniec_transparent_negativ.png

NAJJEMNEJŠIA domáca klobása z vrecka: Nič len mäso, soľ a trocha cesnaku – keď ju nakrájam na misu, netreba ani prílohu!

Vynikajúce a rýchlo pripravené pohostenie z youtube na slávnostný stôl, ktoré si viete pripraviť len z mäsa a soli. Je na vás či pridáte aj iné koreniny, alebo napríklad cesnak, podstatou tejto rolády sú len 2 prísady - mäso a soľ.

Vynikajúce a rýchlo pripravené pohostenie z youtube na slávnostný stôl, ktoré si viete pripraviť len z mäsa a soli. Je na vás či pridáte aj iné koreniny, alebo napríklad cesnak, podstatou tejto rolády sú len 2 prísady – mäso a soľ.

Foto: youtube/Марина Фокина

Potrebujeme:

Na 1 kg mäsa

20 g soli

Voliteľné:

čierne mleté korenie

cesnak podľa chuti

Postup:

Foto: youtube/Марина Фокина

Na prípravu rolky môžeme použiť napríklad bravčovú krkovičku.

Vždy platí pomer, že na 1 kg mäsa potrebujeme 20 g soli.

Mäso nakrájame nadrobno.

Ochutíme ho soľou, korením a nadrobno nakrájaným cesnakom.

Všetko spolu premiešame, časť hmoty môžeme rozmixovať, aby sa nám lepšie formoval výsledný tvar, prípadne môžeme rozmixovať aj celú hmotu.

Foto: youtube/Марина Фокина

Z hmoty tvoríme šišky s veľkosťou asi 35 cm, ktoré balíme do obalov určených na tlačenku, v ktorých budeme rolky variť.

Rolky sa vkladajú do studenej vody a pripravujú sa pri teplote pod bodom varu – pri 80 ° C asi 3 hodiny.

Voda, v ktorej sa klobása pripravujete, by sa v žiadnom prípade nemala variť.

Ak je možné použiť teplomer je to vynikajúci pomocník. Teplota vo vnútri klobásy by mala presiahnuť 71 – 72 ° C.

Celý video recept nájdete na youtube!

Najlepšie recepty na dnes