plny-hrniec_transparent_negativ.png

Klasický recept na námornícke cestoviny podľa legendárneho šéfkuchára: Kultové sovietske jedlo priamo na vašom stole!

Pripravte si doma kultové cestoviny, ktoré sa stali legendárnymi v 50. tokoch minulého storočia.

Na prípravu vám stačí len pár ingrediencií a výsledok vás veľmi milo prekvapí.

 

 

Legendárny recept na famózne cestoviny z portálu takprosto.

Potrebujeme:

550 g mletého mäsa

450 g cestovín (mali by byť ryhované, najlepšie penne, fusilli…)

350 g cibule

100 g masla

soľ podľa chuti

mleté čierne korenie

1-2 bobkové listy

rastlinný olej na vyprážanie

Postup:

Najprv si v hrnci uvaríme cestoviny.

 

 

Na 450 g cestovín potrebujeme 2,7 litrov vody.

Varíme ich, kým nie sú hotové (nie „al dente“).

 

 

Potom  cestoviny scedíme a hneď pridáme maslo.

Cibuľu očistíme a nakrájame.

 

 

Na panvici na oleji do hneda opečieme na plátky nakrájanú cibuľu.

Pridáme maslo a premiešame.

 

 

Na druhej panvici opečieme za priebežného miešania mleté mäso do mäkka.

Kým sa mäso opeká, nič do neho nepridávame.

 

 

Na konci vysmážania pridáme do mäsa soľ, čierne korenie a bobkový list.

Keď je všetko pripravené.

Spojíme všetky tri ingrediencie.

Dobre premiešame.

 

 

Akonáhle sa mäso úplne prilepí okolo každej cestoviny, jedlo možno považovať za hotové.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes