Pripravte si doma kultové cestoviny, ktoré sa stali legendárnymi v 50. tokoch minulého storočia.
Na prípravu vám stačí len pár ingrediencií a výsledok vás veľmi milo prekvapí.
Legendárny recept na famózne cestoviny z portálu takprosto.
Potrebujeme:
550 g mletého mäsa
450 g cestovín (mali by byť ryhované, najlepšie penne, fusilli…)
350 g cibule
100 g masla
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie
1-2 bobkové listy
rastlinný olej na vyprážanie
Postup:
Najprv si v hrnci uvaríme cestoviny.
Na 450 g cestovín potrebujeme 2,7 litrov vody.
Varíme ich, kým nie sú hotové (nie „al dente“).
Potom cestoviny scedíme a hneď pridáme maslo.
Cibuľu očistíme a nakrájame.
Na panvici na oleji do hneda opečieme na plátky nakrájanú cibuľu.
Pridáme maslo a premiešame.
Na druhej panvici opečieme za priebežného miešania mleté mäso do mäkka.
Kým sa mäso opeká, nič do neho nepridávame.
Na konci vysmážania pridáme do mäsa soľ, čierne korenie a bobkový list.
Keď je všetko pripravené.
Spojíme všetky tri ingrediencie.
Dobre premiešame.
Akonáhle sa mäso úplne prilepí okolo každej cestoviny, jedlo možno považovať za hotové.
Dobrú chuť!