plny-hrniec_transparent_negativ.png

Klasickú bábovku už nerobím, toto je skutočná bomba: Cesto ako vatička, orechy a hrozienka – tromfne aj bábovku od svokry!

Zabudnite na klasickú bábovku a vyskúšajte túto :) Cesto ako vatička a vlašské orechy jej dodajú fantastickú chuť! Ak nemáte v obľube hrozienka, môžete ich vynechať.

Potrebujeme:

šálka = 250 ml

pohár = 125 ml

4 vajíčka izbovej teploty

štipku soli

1 šálku krupicového cukru

1 pohár mlieka

1 pohár oleja

1 pohár vody

1 balíček prášku do pečiva

2,5 šálky hladkej múky

kôra z 1 citróna

pol šálky vlašských orechov

pol šálky hrozienok

1 PL hladkej múky na obalenie hrozienok

1 PL masla na vymastenie formy

Postup:

Vymastite si bábovkovú formu. Do väčšej misy vložte vajíčka, pridajte štipku soli, cukor a vyšľahajte do peny. Potom pridajte mlieko, olej a vodu. Zašľahajte. Múku si preosejte, pridajte prášok do pečiva a znovu vyšľahajte. Nastrúhajte do cesta citrónovú kôru.

Nasekajte si vlašské orechy a zmiešajte s cestom. Hrozienka obaľte v múke a zbavte ich cez sitko prebytočnej múky.

Polku cesta nalejte do vymastenej formy, navrstvite časť hrozienok a zalejte druhou polovicou cesta. Potom rovnomerne posypte zvyškom hrozienok. Pečte pri teplote 180 stupňov asi 30 minút. Upečenú bábovku vyklopte na tanier. Môžete posypať práškovým cukrom, alebo poliať čokoládovou polevou. Nakrájajte a podávajte. Dobrú chuť!

Najlepšie recepty na dnes