Klasické GRILÁŽKY sa pred touto dobrotou z tortových oblátok môžu hanbiť: Bez varenia a chuť neskutočná!

Vynikajúca obmena klasických grilážok – ešte chutnejšie a pritom úplne jednoduché na prípravu.

Potrebujeme:

500 g maslových sušienok

1 balenie tortových oblátok

1 konzerva karamelového salka

200 g masla

500 g kyslej smotany

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1/2 hrnčeka kr. cukru

1 lyžica kakaa

Poleva:

3 lyžice kakaa

3 lyžice cukor

3 lyžice mlieka

50 g masla

Postup:

Pripravte krém s kondenzovaným mliekom:

uvarené kondenzované mlieko, alebo kupované karamelové kondenozvané mlieko vyšľahajte s maslom.

Pri kyslej smotane stačí, ak ju jednoducho zmiešate s cukrom a kakaom.

Môžete začať vrstviť.

Spodná vrstva – tortové oblátky – je namazaná krémom z kondenzovaného mlieka.

Pokračuje druhá vrstva zo sušienok – tie potrite kyslou smotanou a vrstvite.

Striedajte vrstvy oblátok a sušienok.

Horná vrstva však musí byť z tortových oblátok.

Nakoniec si už len pripravte čokoládovú polevu: rozmiešajte v malom hrnci mlieko, kakao a cukor.

Rozpustite vo vodnom kúpeli alebo mikrovlnke. Mierne nechajte vychladnúť a pridajte maslo.

Dezert nakoniec potrieme polevou. prípadne len pofŕkajte.

Mimochodom, namiesto čokoládovej polevy je možné vrch torty potrieť kondenzovaným mliečnym krémom alebo podľa len poliať rozpustenou čokoládou.

Tortu ozdobíme čokoládovými lupienkami, orechmi, kandizovaným ovocím, cukríkmi, šľahačkou.

Do výsledného krému môžete pridať aj nasekané orechy, bobule, sušené ovocie alebo rozpustenú čokoládu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn