plny-hrniec_transparent_negativ.png

Luxusný Kinder zákusok, ktorý pobláznil celú rodinu: Odkedy sme ho skúsili nesmie chýbať na žiadnej oslave!

Každý z nás má svoj obľúbený zákusok a keď skúsite tento, zaradí sa určite na zoznam vašich favoritov. Milujú ho malí, aj veľkí a pýtajú si ho na každej oslave!

Každý z nás má svoj obľúbený zákusok a keď skúsite tento, zaradí sa určite na zoznam vašich favoritov. Milujú ho malí, aj veľkí a pýtajú si ho na každej oslave!

Potrebujeme:

Na piškótový korpus:

200 g hladkej múky

200 g kryštálového cukru

4 celé vajcia

3 PL kakaa

2 PL oleja

1 balíček prášku do pečiva

Na krém:

300 g mascarpone

100 g šľahačkovej smotany

vanilka (alebo vanilkový cukor)

100 g práškového cukru

Na sirup:

100 g vody

50 g kryštálového cukru

vanilka (alebo vanilkový cukor)

Na polevu:

200 g tmavej čokolády

150 g smotany na varenie

Postup:

Vajíčka si vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, štipku soli a opäť vyšľaháme. Múku si preosejeme s kakaom a práškom do pečiva. Vymiešame s vajíčkovou zmesou do hladka a cesto nalejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy.

Rúru si vyhrejeme na 175 stupňov a pečieme asi 30 minút. Urobíme skúšku špajdľou a ak je cesto hotové, vyberieme ho. Otočte formu dolu hlavou a korpus by vám mal sám ľahko vypadnúť.

Pripravíme si krém. Všetky ingrediencie dáme do misky a zmiešame. Potom vyšľaháme ručným šľahačom na homogénny krém. Sirup si pripravíme tak, že opäť všetky tri suroviny zmiešame a chvíľku povaríme, kým sa cukor nerozpustí a sirup trochu nezhustne. Vrch piškótového korpusu mierne orežeme, aby sme sa zbavili kôrky navrchu.

Korpus si potom prerežeme pozdĺžne na 2 časti. Obe časti korpusu si na zrezanej strane potrieme sirupom pomocou silikónového štetca. Na spodnú časť korpusu nanesieme krém a priklopíme druhou časťou korpusu.

Korpus zvrchu trochu popritláčajte, aby sa pekne prilepil ku krému a aby mal rovný povrch. Zvyšky krému z bočných strán zotrite. Polevu si pripravíme tak, že smotanu dáme zohriať do hrnca a potom do nej nasypeme nalámanú čokoládu. Chvíľku počkajte aby sa čokoláda trochu roztopila a potom metličkou vymiešajte hladkú polevu. Nalejte na zákusok a rovnomerne rozotrite. Malé množstvo polevy si odložte na dekoráciu.

Dajte do chladničky vychladiť asi na 30 minút. Zvyšok polevy si dáme do zdobiaceho vrecúška a vytvoríme navrchu vzor.

Dáme naspäť do chladničky ešte asi na 10 minút a potom už môžeme nakrájať a servírovať. Prajeme dobrú chuť!

Videonávod

Najlepšie recepty na dnes