My sme ju zvykli volať aj detská torta, ale pravdou je, že na tejto si pochutná každý – či má 5, alebo 65 :-).
Potrebujeme:
350 ml sladkej smotany na šľahanie
250 g syra mascarpone
250 g sušienok
2 tabuľky bielej čokolády
2 tabuľky mliečnej čokolády
3 šálky vločiek Nestlé Kangus + hŕstka na posypanie (ak nemáte, nahraďte ich obyčajnými cereáliami, alebo burizónmi)
Postup:
Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vyšľaháme 200 ml smotany so syrom mascarpone. Pomaly vmiešajte aj roztopenú bielu čokoládu a 3 šálky vločiek. Vo vodnom kúpeli rozpustíme mliečnu čokoládu a zmiešajte so zvyškom smotany. Formu vyložíme papierom na pečenie a naskladáme na dno vrstvu sušienok. Pridajte svetlú zmes, potom znovu sušienky a pridajte čokoládovú zmes. Uhlaďte povrch, posypte hŕstkou Kangus vločiek a nechajte tortu stuhnúť v chladničke po dobu minimálne 2 hodín.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: te-mysli