Deti túto sladkú dobrotu milujú a určite ňou nepohrdnú ani dospelí – predovšetkým, pokiaľ ide o poctivý domáci dezert. Pripravte si celý plech sladkej dobroty.

Potrebujeme:

4 vajca

100 ml rastlinného oleja

80 g kryštálového cukru

80 g hladkej múky

20 ml mlieka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžice kakaového prášku

1 lyžičku prášku do pečiva

Náplň:

200 ml kondenzovaného mlieka

200 ml kyslej smotany

100 ml mlieka

50 g kryštálového cukru

20 g zelatíny v prášku

1 bal. vanilkového cukru

Na polevu:

Čokoláda na varenie

Postup:

Múku spojíme s kakaom a práškom do pečiva. Žĺtky oddelíme od bielkov a bielky ušľaháme na tuhý sneh.

Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme mlieko a olej. Všetko vymiešame dohladka. Do žĺtkovej zmesi postupne vmiešame zmes múky, kaka a prášku do pečiva.

Dôkladne premiešame a následne opatrne vmiešame aj sneh.

Plech na pečenie (30×22 cm) vymastíme trochou masla a navrstvíme naň cesto. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 190 stupňov približne 30 minút (skontrolujeme špáradlom).

Želatínu nasypeme do studeného mlieka a keď napučí, zahrievaním ju rozpustíme (nevaríme). Kondenzované mlieko zmiešame so smotanou a želatínou. Pridáme vanilkový a kryštálový cukor. Ušľaháme hladký krém.

Upečené cesto vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a rozdelíme na dve polovice. Na jednu polovicu navrstvíme krém a prikryjeme druhou polovicou cesta. Koláč prikryjeme fóliou a vložíme do chladničky stuhnúť (na niekoľko hodín, ideálne na celú noc).

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Stuhnutý koláč nakrájame ostrým nožom na kúsky a každý potrieme čokoládou. Necháme čokoládu stuhnúť a môžeme si pochutnávať.

 Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Témy:


Pridajte svoj komentár