Vynikajúci dezert v štýle obľúbených detských sladkostí.
Lahodná a neodolateľná kombinácia krému, čokolády a lieskových orieškov.
Fantastický recept z youtube kanála moj.kolačić na famóznu Kinder Bueno tortu.
Potrebujeme:
10 vajec
1500 ml mlieka
5 PL rastlinného oleja
1 PL octu (alkoholového)
10 PL hladkej múky
250 g + 10 PL kryštálového cukru
3 vanilkové pudingy
120 g kukuričného škrobu
350 g margarínu alebo masla s vanilkovou príchuťou
100 g čokolády na varenie
5-6 PL mlieka
150 g mletých lieskových orieškov
250 g smotany na šľahanie
Postup:
V miske rozšľaháme žĺtky, pridáme trochu mlieka, škrob, puding.
Metličkou dobre vymiešame, kým nezmiznú hrudky.
Zmes nalejeme do teplého mlieka, za miešania varíme na miernom ohni a mixérom šľaháme, kým nevznikne krém.
Krém nalejeme do väčšej misy, prekryjeme ho potravinou fóliou.
Necháme vychladnúť pri izbovej teplote.
V nádobe vyšľaháme bielky na penu a postupne počas šľahania pridávame cukor.
Na mixéri znížime rýchlosť a pridáme ocot, olej a múku.
Biely krém nanesieme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie.
Rovnomerne rozotrieme.
Formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 20 minút pri teplote 180°C.
Upečené cesto polejeme mliekom.
Do vychladnutého krému pridáme margarín.
Mixérom vyšľaháme do hladka.
Krém rozdelíme na tri rovnaké časti.
Do misky s krémom pridáme roztopenú čokoládu.
Dobre zamiešame špachtľou.
Do ďalšej misky pridáme mleté orechy a poriadne premiešame.
Na cesto najprv nanesieme čistý krém.
Rozotrieme ho po celej ploche.
Ako ďalšiu vrstvu nanesieme čokoládový krém.
Na poslednú vrstvu pridáme orieškový krém.
V miske rozšľaháme smotanu na krém, nanesieme ju na vrch dezertu, ozdobíme roztopenou čokoládou.
Vložíme na noc do chladničky.
Nakoniec posypeme mletými orieškami a ozdobíme nalámanými kúskami Kinder Bueno čokolády.
Dezert vyberieme z formy a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: