plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento dezert si môžete dopriať aj o polnoci: Fitness pochúťka bez múky a cukru, z ktorej nepriberiete!

Vyskúšajte tento fantastický dezert, ktorý vám nenabúra diétu!

Vyskúšajte tento fantastický dezert, ktorý vám nenabúra diétu!

Môžete si ho dopriať aj počas redukčnej diéty, pretože neobsahuje žiaden cukor, ani múku.

Dopriať si ho môžete hoci aj o polnoci a na vašej postave to nezanechá neželané stopy. 

 

 

 

Naučte sa tento recept z youtube kanála Schnelle Rezepte a chudnite nielen zdravo, ale aj chutne!

Potrebujeme:

4 vajcia

40 g + 40 g erytritolu (náhrada cukru)

1 ČL + 2 ČL citrónovej šťavy

150 g vlašských orechov

200 ml šľahačkovej smotany

štipku vanilky

100 g masla

voliteľné: strúhaná čokoláda

Postup:

Ako prvé si oddelíme žĺtky od bielkov do dvoch samostatných misiek.

 

 

 

 

Z bielkov si vyšľaháme sneh.

Zašľaháme do neho aj 40 g erytritolu s 1 lyžičkou citrónovej šťavy.

Nakoniec zľahka primiešame aj pomleté vlašské orechy. 

 

 

 

 

Na papier na pečenie si nakreslíme dva kruhy s priemerom 16 – 18 cm.

Na ne nanesieme rovnomerne pripravenú hmotu.

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 170 °C asi 20 – 25 minút. 

 

 

 

 

Medzitým si žĺtky preložíme do hrnca.

Pridáme smotanu, druhú časť erytritolu, 2 lyžičky citrónovej šťavy a vanilku.

Dáme na sporák, dobre premiešame metličkou.

Za stáleho miešania varíme, kým hmota nezhustne. 

 

 

Potom zašľaháme zmäknuté maslo, prikryjeme mikroténovým vreckom a necháme vychladnúť. 

Z rúry vyberieme upečené orechové cesto.

Na jednu časť navrstvíme krém, druhým orechovým plátom krém prikryjeme.

Všetko polejeme zvyšným krémom. 

 

 

Na vrchu ešte posypeme strúhanou čokoládou alebo inou posýpkou podľa chuti.

Nakrájame a môžeme podávať. 

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes